Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up trends 2016: sexy smokey eyes in felle, vitaliserende kleuren

Make-up trends 2016: sexy smokey eyes in felle, vitaliserende kleuren

Mintgroen en lichtpaars voor blondines, saffraan en donkerpaars voor roodharigen, mintgroen en oker voor brunettes. …

make-up-smokey-eyes-kleur-02
Smokey eyes in geel en mintgroen. Backstage bij I’m Isola Marras herfst winter 2016 2017, make-up: Michele Magnani M.A.C, ph. Mauro Pilotto

Mintgroen en lichtpaars voor blondines, saffraan en donkerpaars voor roodharigen, mintgroen en oker voor brunettes. Dit zijn de kleurcombinaties die Michele Magnani, Global Senior Artist van M.A.C, voor spannende smokey eyes koos. Het is een look die je heel gemakkelijk kunt nadoen!

De look, het stijlicoon

Magnani creëerde deze make-up looks voor de catwalk show I’m Isola Marras, de jonge modelijn van de Italiaanse ontwerper Antonio Marras. Inspiratie voor deze look waren het avant-gardistische Russische stijlicoon Lilya Brik uit de jaren ’20 maar ook de fantasieën en bijzondere kleurcombinaties uit de collectie zelf.

De trend: wees uniek

De trend voor 2016 is: anders zijn, er niet allemaal hetzelfde uitzien, uniek zijn, en niet zomaar met alles en iedereen meelopen. Dit is een boodschap die we backstage bij de Fashion Weeks steeds weer meekrijgen en daarom heeft Magnani voor deze catwalk show nu eens niet één look maar drie verschillende looks uitgewerkt.

Smokey eyes in kleur

make-up-smokey-eyes-kleur-03
Smokey eyes in okergeel en paars. Backstage bij I’m Isola Marras herfst winter 2016 2017, make-up: Michele Magnani M.A.C, ph. Charlotte Mesman

Voor deze look combineer je twee felle, vitaliserende kleuren met elkaar voor speelse smokey eyes. Eén kleur gaat boven het oog, de ander onder het oog. Geef je ogen een vrij ronde vorm zodat je een retro effect (jaren ’20) krijgt maar maak ze bij de buitenste ooghoeken langer.

make-up-smokey-eyes-kleur-05
Chromaline kleuren. Backstage bij I’m Isola Marras herfst winter 2016 2017, make-up: Michele Magnani M.A.C, ph. Charlotte Mesman

Voor deze make-up koos Magnani niet de gebruikelijke oogschaduw in poedervorm, maar Chromaline (M.A.C), een waterproof gel/crème met een heel intense kleur en een matte dekking.

Een modern opgemaakte huid

make-up-smokey-eyes-kleur-04
Maak je huid zo transparant mogelijk op. Backstage bij I’m Isola Marras herfst winter 2016 2017, make-up: Michele Magnani M.A.C, ph. Charlotte Mesman

Het is heel belangrijk dat je deze wat retro-achtige oogmake-up combineert met een modern opgemaakte huid. Daartoe maak je je huid heel transparant op en breng je er een mooie glans op aan. Magnani gebruikte Waterweight Foundation en een Mineralize Powder die het licht weerkaatst.

Pruimenmondje

Ook de mond is op een moderne manier opgemaakt. De lippen zijn in het midden imperfect met een kleur die je het beste als het paars van (paarse) uien zou kunnen omschrijven. En verder zijn de mondhoeken verkleind met wat correctiestick zodat je een heel speels, pruilend mondje krijgt.

En nu jij!

Bekijk de foto’s maar eens en ga dan zelf met kleur aan de slag. Deze look is ontworpen voor herfst en winter 2016 2017 maar de oogmake-up is ook supermooi voor in de zomer, aan zee of aan het strand, of voor naar een beach party, helemaal nu de oogmake-up ook nog eens waterproof is.

make-up-smokey-eyes-kleur-01
Smokey eyes in mintgroen en paars. Backstage bij I’m Isola Marras herfst winter 2016 2017, make-up: Michele Magnani M.A.C, ph. Mauro Pilotto

Verder raadt Michele Magnani aan om deze oogmake-up ook eens te proberen op sombere dagen. Want kleuren zijn niet meer seizoensgebonden. Doe waar je zin in hebt, wees uniek. Dat is de boodschap, weet je nog?

Wil je de complete look nadoen, klik dan hier voor het kapsel (vlechten en finger waves).

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE