Liefdeskeuken. Scoren met snoezige torentjes van hazelnootpasta

Chocoladehazelnootpasta
Snoezige torentjes van chocoladehazelnootpasta

Met deze chocoladehazelnoottorentjes is het scoren. Ze moeten wel een lieve glimlach op z’n gezicht toveren. Je slaat er een enorm goed figuur mee. Verras hem met dit zoete hapje bij de thee, koffie of als dessert. Om elkaars vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 100 gram melkchocolade
  • 3 theelepels chocoladehazelnootpasta
  • 3 theelepels cointreau
  • 80 gram boter
  • poedersuiker
  • 80 ml water
  • bonbonpapiertjes (of ronde koekjes als basis)
  • spuitzak met een gekartelde spuitmond

Bereiding

Chocoladehazelnootpasta
Snoezige torentjes van chocoladehazelnootpasta

Smelt de chocolade au bain-marie (of in een glazen kommetje in de magnetron). Verwarm ondertussen in een steelpannetje ongeveer 80 ml water. Voeg de nutella en de cointreau toe en roer alles goed door elkaar. Als het mengsel tegen de kook aanzit, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de gesmolten chocolade toe. Vermeng de ingrediënten met elkaar en voeg daarna de boter toe. Als alles goed met elkaar versmolten is, is je basis voor deze zoete hapjes klaar.

Laat de pasta nu tenminste twee uur in de ijskast opstijven. Als de pasta is ingedikt, maak je er met de spuitzak op de bonbonpapiertjes mooie pastatorentjes van. Laat de torentjes nog tenminste twee uur in de ijskast opstijven en serveer ze direct uit de ijskast, maar niet voordat je er met een zeefje poedersuiker overheen gestrooid hebt. Met dosis moet je ongeveer 15 tot 20 ‘torentjes’ kunnen maken.

Tip: de torentjes eet je direct uit het bonbonpapiertje. Om het eten ervan te vergemakkelijken kun je de torentjes ook op ronde koekjes als basis serveren.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE