Trendystyle.net | Valentijnsdag | Liefde is… een zoentje in haar nek. Maar ook…

Liefde is… een zoentje in haar nek. Maar ook…

Liefde is… een zoentje in haar nek. Liefde is… samen een pizza delen. Liefde is… …

Valentijnsdag
Valentijnsdag. Liefde is…

Liefde is… een zoentje in haar nek. Liefde is… samen een pizza delen. Liefde is… z’n favoriete uitje voor hem organiseren. Iedereen kent de grappige liefdesprentjes en -spreuken van Kim Casali wel. Ze schetsen herkenbare situaties waarin iedereen zich zal herkennen en die zeker onder het concept ‘liefde’ zullen vallen.

Maar wat is liefde nu eigenlijk? Hoe zou je liefde omschrijven? Valt het wel te omschrijven? Het is een vraag die zich met het naderen van Valentijnsdag, de dag van de liefde, opdringt. En het is misschien wel één van de moeilijkste (en veelbesproken) vragen die er op de wereld bestaat. We hebben ‘m eens in onze vriendenkring voorgelegd.

Verliefdheid is gemakkelijker te omschrijven en te herkennen, maar wat is liefde…? Vrijheid, elkaar respecteren misschien?‘, is de eerste reactie die we te horen krijgen.

Liefde is níet elkaar chocoladeharten cadeau doen en Valentijnskaarten verzenden‘, is het antwoord van een sceptische veertiger. ‘Liefde heeft niets met dit soort gebaren te maken. Het zit van binnen‘.

Liefde is cultureel bepaald‘, is een andere mening. ‘Roze wolken en beloftes van eeuwige trouw dienen er alleen toe om huwelijken in stand houden‘.

Liefde is geven en niet bang zijn om te nemen. Liefde is alles samen delen en elkaar blindelings kunnen vertrouwen‘.

Liefde is een heel diepgaande emotie, heel intiem, heel waardevol…

Allemaal wijze reacties. Stuk voor stuk. Allemaal reacties die aansluiten bij de studies die door de eeuwen heen al zijn gedaan. Filosofen, sociologen, biologen, religieuzen… Allemaal hebben ze zich over dit vraagstuk gebogen. Een oud gezegde omschrijft liefde wel als de hoogste vorm van tolerantie. Hoe het ook zij, liefde komt overal in terug. In studies, maar ook in literatuur, in kunst, in muziek. In ons eigen leven…

En dat maakt liefde vooral ook zo persoonlijk. Elke relatie is weer anders. Ieder geeft een andere inhoud aan de liefde. En dus leggen we de vraag weer bij jullie neer. Wat is liefde voor jou? Hoe weet jij dat jij van iemand houdt? Hoe geef jij inhoud aan de liefde? Deel de mooiste ervaring die er bestaat met ons en de andere Trendystylers.

Reacties van Trendystylers

Liefde is meer zelfvertrouwen hebben omdat je jezelf kan blijven bij iemand, zonder dat je je daarbij schaamt; het is bij elke glimlach van hem, die vlinders soms nog steeds in je buik te voelen; het is je thuis voelen bij iemand.

Reactie

Liefde is elkaar vertrouwen en steunen en onvoorwaardelijk van elkaar houden :)

Reactie

Liefde is.. Als je telefoon afgaat, hopen dat hij of zij het is.

Reactie

Liefde is iets dat je niet met zinnen kan vertellen;

zoals hier boven-_-

Reactie

Een leuk en heel interessant onderwerp, dat veel mensen bezig houdt. Ik ben 12,5 jaar getrouwd en kan zeggen dat het net als bij iedereen niet allemaal rozegeur en maneschijn is. We konden helaas geen kinderen krijgen, terwijl hij nog steeds de hoop heeft dat dit ooit zal gebeuren.
Een jaar geleden leerde ik een hele lieve man kennen. Ik ken hem eigenlijk al een aantal jaren, maar heb hem steeds ontweken, omdat ik bang was voor de confrontatie. Vorig jaar kregen we een heftige en een hele fijne relatie. De moeilijkheid is nu dat hij ook getrouwd is. Gelukkig wonen we ver uit elkaar.
De liefde die wij ervaren is heel intens en we voelen, ondanks dat wij het niet met die woorden hebben gezegd, dat wij van elkaar houden.
Ik moet wel zeggen dat ik ook van mijn man hou, alleen op een andere manier, meer vriendschappelijk. Toch wil ik de relatie met mijn man niet zomaar beeindigen en ik weet dat mijn vriend met hetzelfde probleem zit.
Iemand stelde de vraag wat is liefde, hoe voelt dat. Nou ik kan zeggen dat de liefde die ik voel voor deze man, heel intens is en mij tot in mijn ziel raakt. Ik wist niet dat dit bestond. We kunnen soms niet naar elkaar kijken, dat doet zoveel pijn. Dit moet wel echte liefde zijn. Er gaat geen dag voorbij of ik denk aan hem, elke ochtend als ik wakker word, denk ik aan hem. Ik krijg hem niet uit mijn gedachten.
Bezeten? Nee dat ben ik zeker niet! Liefde die zo intens is en zo verschrikkelijk veel pijn doet, dat is moet wel echte liefde zijn.

Reactie

Een gedeeld geleden, een gedeeld moment, te veel voor mij, overweldigend, verwarrend. moet ik waarschijnlijk rationeel oplossen, maar…. wil alleen maar bij hem zijn.

Reactie

Liefde is een vriend, een geliefde, een minnaar.

Reactie

Liefde is zoiets dat je van binnen helemaal in de war raakt & nooit meer uit die situatie ontwaakt, en van je toekomst weer een top leven maakt.

Michelle(L)Sido forever.

Reactie

liefde is het gevoel van verliefdheid herkennen.

Reactie

liefde is het enige wat zich vermenigvuldigd door te delen.

Reactie

Liefde is als je er voor elkaar bent, elkaar accepteert zoals hij of zij is en als je iemand om een relatie vraagt er geen misbruik van maken, niet meteen een ander zoeken als de eerste verliefdheid over is.

Reactie

LIEFDE IS EEN GEVOEL DAT JE NIET KUNT UITLEGGEN!!

Reactie

Liefde is elkaar koesteren omdat hij hij is, en jij jij bent.

Reactie

liefde is… Als je wakker wordt het liefst in zijn slaperige ogen wil kijken.

Reactie

liefde is een kriebel aan het hart waar je niet kunt komen

Reactie

liefde is voor altijd van iemand houden en diegene nooit pijn doen! Als je een relatie bent en je bent lief voor elkaar, houden zo! Heb je een relatie en jij bent wel lief en de ander niet? Stoppen! Dat is geen liefde, maar lust.

Reactie

Liefde is als een orgasme, je weet pas wat het inhoud als je het zelf ervaren hebt! Daarna wil je alleen maar meer

Dat van die achtbaan is oowk wel coowl!!

Reactie

Liefde is, elkaar door en door kunnen vertrouwen, zeker weten dat je bij die ander terecht, je veilig voelen, maar bovenal gewenst voelen. Misschien klinkt dat wat raar, maar in mijn vorige relatie had ik alles… Maar ik mist een ding maar ik voelde me niet gewenst…en dat is het ergste dubbel gevoel wat ik ooit had.

Reactie

liefde is een gevoel wat jouw iemand bij jou weet los te maken, als enige.

Reactie

ik zou mijn liefde willen uiten dmv zorg.sta voor hem klaar!!Na het werk zorgen dat hij lekker kan ontspannen geen lange verhalen.wacht niet te lang met eten te gaan koken.maak je verhalen kort.je partner is niet je vriendin.alleen ” belangrijke” dingen bespreken.

Reactie

iefde is iets wat mensen telkens proberen te verklaren… Hoe je liefde omschrijft heeft te maken met je huidige liefdesleven
Dus
Liefde is veranderlijk, bij de ene ervaar je andere dingen dan bij de ander
Liefde zijn 2 extremen in 1 woord: paradijs of hel

Reactie

Sinds ik met je wakker word
Als in een la die leeg is
Op ons tweeën na,
Is wat er morgen komt
Ondergeschikt aan
Wat vandaag al is begonnen. We gaan met een bepaalde
Logica eerst af hoe wij
Vandaag weer samenhangen. Dit is jouw been, dit is
Mijn rug, mag ik hem nu
Van jou terug, en wat ik
Verder zou verlangen
Is dat we opstaan, en
Ons leven vanaf hier
Hervatten, met jou dan
Naast mijn hart onder
Mijn arm – ik hou
Je tot vanavond warm,
Totdat je slaapt en daarna
Wakker wordt als in een la,
Leeg op ons tweeën na. BM
En dat.. Is liefde.

Reactie

Liefde is je nergens zorgen om hoeven maken als je bij elkaar bent. Liefde is veilig en vertrouwd.

Reactie

liefde is wat je vriend je geeft.. Vertrouwen en geluk.

Reactie

liefde is… De engste, hoogste, meest onregelmatige achtbaan die er maar bestaat. Op het begin ben je onzeker van je zaak, wil je het liefst zo snel mogelijk uit het karretje en het hele gebeuren vergeten. Maar wanneer je uiteindelijk in die rit zit en je voelt de adrenaline in je lichaam pompen, dan gaan alle remmen los. Je hebt het gevoel dat je zweeft en niets kan je meer tegenhouden. Je staat weer met beide benen trillend op de grond en je kijkt terug naar die ongelovelijke rit die je net gemaakt hebt. En je hebt een gevoel van opluchting, blij dat je het toch gewaagd hebt, bang om anders met de vraag: ‘wat als…?’ te blijven zitten. Een gevoel van overwinning. Op dat moment heb je te maken met liefde

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE