Trendystyle.net | Culinair | Hoofdgerechten | Kookrecept. Kaasballetjes met granaatappelpitjes. Zo schattig!

Kookrecept. Kaasballetjes met granaatappelpitjes. Zo schattig!

Deze schattige kaasballetjes met granaatappelpitjes geven je tafel flair. Serveer ze bij een uitgebreide lunch voor op knapperig vers gebakken brood.

Kookrecept. Kaasballetjes met granaatappelpitjes
Kookrecept. Kaasballetjes met granaatappelpitjes. Zo schattig! Foto: Charlotte Mesman

Zin in de zomer, zin in vrolijk gekleurde gerechten. Serveer deze schattige kaasballetjes met granaatappelpitjes eens bij een uitgebreide lunch. Je maakt er iedereen blij mee. Trek wel even wat tijd uit om de granaatappelpitjes uit de vrucht te bevrijden. Ikzelf vind het een heerlijk werkje. De pitjes lijken wel kleine robijntjes en altijd weer bewonder ik de schitterende structuur van de granaatappel terwijl ik pitje voor pitje uit de schil losmaak. Een soort bezigheidstherapie waar ik helemaal rustig van word.

Kookrecept. Kaasballetjes met granaatappelpitjes
Kookrecept. Kaasballetjes met granaatappelpitjes. Zo schattig! Foto: Charlotte Mesman

Ingrediënten

  • 250 gram ricotta
  • Vers gemalen Parmezaanse of pecorino kaas
  • 1 granaatappel
  • verse tuinkruiden
  • zout
  • peper

Bereiding

Vermeng de ricotta met de vers gemalen kaas. Hak de tuinkruiden fijn en schep ze door de kaas. Bevrijd de pitjes uit de granaatappel. Snijd de granaatappel niet doormidden (je snijdt dan ook pitjes doormidden) maar maak een inkerving en breek de granaatappel dan open in twee helften. Haal de pitjes eruit door met een pollepel op de achterkant van de granaatappel te slaan. Dep de pitjes met keukenpapier.
Maak nu met je handen balletjes van de kaas en rol ze door de granaatappelpitjes. De balletjes mogen niet te droog en ook niet te nat zijn. Zijn ze te kleverig, voeg dan nog wat Parmezaanse kaas toe. Zijn ze te droog, voeg dan nog wat ricotta toe (en als je die niet meer hebt, een beetje yoghurt).

Je kunt de kaasballetjes natuurlijk ook met andere garneringen serveren zoals met pistachekruim. Laat je fantasie gaan.

Bewaar de balletjes tot het moment van serveren in de ijskast.

Charlotte Mesman voor Trendystyle

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE