Trendystyle.net | Kerstmis en Feesten 2023 | Oh, denneboom…! Hoe versier je de Kerstboom? Onze tips

Oh, denneboom…! Hoe versier je de Kerstboom? Onze tips

Het is weer tijd om de kerstboom op te tuigen. Heb je inspiratie nodig? Lees onze tips. Misschien steek je er nog iets van op. En anders…

Hoe versier je de Kerstboom?
Hoe versier je de Kerstboom?

Het is weer tijd om de kerstboom op te tuigen. Heb je inspiratie nodig? Lees onze tips. Misschien steek je er nog iets van op. En anders word je er vast blij van. Dit artikel bracht ons in ieder geval in een gezellige kerstsfeer.

Een echte kerstboom of een kunstkerstboom?

Er gaat niets boven een echte kerstboom, zo eentje met sappige, donkergroene takken en een heerlijke dennengeur, maar… bedenk van te voren wel wat je ermee gaat doen als de Kerst voorbij is. Krijgt deze schitterende boom, een juweeltje uit de natuur, een plekje in je tuin of zul je genoodzaakt zijn om ‘m als een afdankertje bij het grootvuil te zetten? In dat geval raden we je aan om voor een ecologische kunstboom te gaan. Bijkomende voordelen zijn: geen losse naalden op de vloer, geen vergeelde takken vanwege de te hoge verwarming, geen triest ogende dennentakken tegen de tijd dat het Kerst is, geen extra kosten voor de komende jaren. Een kunstkerstboom vraagt alleen wat opslagruimte.

Help je boom om te ‘aarden’

Neem je tijd om de kerstboom een plek te geven. Zeker als het een echte kerstboom is, is het beter dat je er niet tegenaan stoot. Heb je de plaats eenmaal bepaald, neem dan je tijd om de boom stevig te laten ‘aarden’. De boom moet goed in balans zijn. Open de takken zodat’ie er vol en trots uitziet en zich gemakkelijk laat versieren.

Ga voor een kerstboom met led verlichting

Ga voor led kerstverlichting. Warm wit geeft tegenwoordig net zo’n sfeervolle gloed als de traditionele lampjes van vroeger (die overigens wel héél heet konden worden). Voor een kerstboom van 180cm heb je een snoer met tenminste 200 lampjes nodig. Een doorzichtig snoer laat zich beter camoufleren dan een donkergroen snoer. Hang eerst de lampjes in de boom en begin dan pas aan de rest van de decoratie.

Ken je kleuren

Misschien heb je in de loop van de jaren een hele verzameling kerstballen opgebouwd, elk jaar in een andere (mode)kleur. Begrijpelijk. Maar de mooiste bomen zijn nog altijd in één of ten hoogste twee kleuren. Hang de kleinste ballen en versiersels hoog in de boom. Grote ballen krijgen een laag plaatsje, daar waar de takken groter en sterker zijn.

Ga voor een mooie basis

De basis van een kerstboom, of’ie nu echt of kunst is, heeft vaak wat aankleding nodig. Bedek de basis met crêpepapier of een mooie lap stof (vilt bijvoorbeeld). Of probeer de onderste takken zo te schikken dat de basis niet meer zichtbaar is. De cadeautjes onder de boom doen de rest.

Doe ideeën op

Sommige mensen vinden het heerlijk om de kerstboom elk jaar met dezelfde kerstballen op te tuigen. Ik ben zo iemand. Ik slaak altijd weer een verheerlijkte zucht als ik die piek van vroeger uit de doos komt. Hoeveel herinneringen! Maar soms is het leuk om eens iets anders te doen. De kerstdecoraties van nu zijn waanzinnig stijlvol en trendy. Kijk maar eens op Pinterest. Je vindt er duizenden foto’s van schitterende bomen. Alleen al de aanblik ervan maakt je blij.

Laatste tip: voor het geval je geen plekje hebt voor een kerstboom

Mocht je geen plekje hebben voor een kerstboom, beperk je dan tot een slinger kerstlichtjes. Hang ‘m rond een deur of boven je bed. Hang ‘m op een plekje waar je graag bent en waar je blij van wordt. Zo geniet je van die intieme kerstsfeer zonder dat je er ruimte voor moet opofferen.

Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE