Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging)

Op zoek naar een nieuw kapsel voor lente zomer 2021? Deze kapsels zijn het meest flatterend (en anti-aging!). Ga voor een jong hoofd!

Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging)
Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging). Foto: Charlotte Mesman

De kapseltrends voor lente zomer 2021 hebben enorm veel te bieden. Het accent ligt dit seizoen niet op de haarstyling (die is heel natuurlijk) maar op de haarsnitten. Er is op dat gebied enorm veel gaande. Kort haar is terug in de mode. Halflange coupes zijn nog steeds dé favoriet en extralang haar tot ver over de schouders maakt een comeback. Verder zijn pony’s een must-have voor degenen die met de allernieuwste haartrends willen meedoen. Maar welke kapsels zijn nu ook nog eens flatterend en verjongend? We zetten vijf anti-aging haarcoupes voor je op een rijtje.

Kapsel met lage zijscheiding

Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging)
Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging). Foto: Charlotte Mesman

Een lage zijscheiding is enorm flatterend. Juist omdat deze zijscheiding asymmetrisch is, verdoezelt deze haardracht onregelmatigheden in het gezicht. Als je de zijscheiding als een lok over je voorhoofd laat lopen, is het ook een optimale camouflage van fronsrimpels en kraaienpootjes.

Hoge paardenstaart

Kapsels lente zomer 2020. Hoge paardenstaarten
Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging). Foto: Mauro Pilotto

Een hoge paardenstaart maakt jong. Dat komt door de opgaande lijnen. Alles wat omhoog gaat, staat jong en vrolijk. Neergaande lijnen daarentegen kunnen wat triest overkomen (dat neemt niet weg dat een lage knot superchic kan zijn). Voor een extra liftend effect kun je voor een strakke paardenstaart gaan.

Kapsel met gordijntjespony

Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging)
Kapseltrends 2021. Deze kapsels zijn flatterend (en anti-aging). Foto: Charlotte Mesman

De hair stylisten zijn het er unaniem over eens: de meest flatterende pony is de gordijntjespony (ook wel ‘curtain bangs’). Deze pony camoufleert kraaienpootjes, maakt je gezicht optisch smaller en verzacht de gelaatstrekken. Het is een topper! Bijkomend voordeel: ben je er niet blij mee dan hoef je er niet lang mee rond te lopen want deze pony groeit snel uit (dat kan natuurlijk ook een nadeel zijn als je er wél blij mee bent).

Halflang kapsel

Haarstyling trend 2021. Bewogen bobjes! Bob kapsels met krul of slag zijn cool
Haarstyling trend 2021. Bewogen bobjes! Bob kapsels met krul of slag zijn cool. Streetstyle foto: Charlotte Mesman

Vips en celebs zweren bij halflange kapsels (lob kapsels) en dat is niet vreemd want dit is veruit de meest flatterend haarlengte. Sterker nog: het is dé anti-aging haarlengte bij uitstek. Het is een vrouwelijke lengte maar niet al te lang waardoor je haar minder zwaar is, meer volume heeft en gemakkelijk te onderhouden (lees: gezond) is. De beste lengte is die net over de kaaklijn of tot halverwege de nek zodat wat slappere gelaatstrekken en nekrimpels worden verdoezeld. Ga je dan ook nog eens voor een lage zijscheiding of een gordijntjespony dan heb je het meest verjongende kapsel dat je je kunt voorstellen te pakken.

Niet al te korte pixie cut

Kapseltrends winter 2020 2021. 10x Anti-aging tips.
Kapseltrends 2021. 10x Anti-aging tips. Draai de tijd terug! Foto: Charlotte Mesman

Een ander kapsel dat pittig en jong staat, is de pixie cut. Ga voor een wat langere coupe met een ‘chunky’ pony (goed tegen fronsrimpels). Het fijne van zo’n korte coupe is dat je haarkleur zich gemakkelijk laat onderhouden en dat je haar niet al teveel van het kleuren te lijden heeft.

Bekijk de kapselfoto’s voor lente zomer 2021 maar eens en maak je keuze!

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE