Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Huidverzorging in de lente: hoe je beautyroutine verandert in het overgangsseizoen

Huidverzorging in de lente: hoe je beautyroutine verandert in het overgangsseizoen

Het is lente! Tijd om je beautyroutine aan te passen en je huid voor te bereiden op de komst van de zomer. Zo doe je dat.

Huidverzorging in de lente: hoe je beautyroutine verandert in het overgangsseizoen
Huidverzorging in de lente: hoe je beautyroutine verandert in het overgangsseizoen

Wanneer het weer warmer wordt en de zomer dichterbij komt, is het tijd om je huidverzorgingsroutine aan te passen. Je huid heeft in de zomer andere behoeften dan in de winter. Het is daarom belangrijk om in het overgangsseizoen, in dit geval de lente, een aantal veranderingen door te voeren om je huid voor te bereiden op het warme seizoen.

Veranderingen in huidbehoeften begrijpen

In de winter is je huid vaak droger door een lagere luchtvochtigheid, verwarming binnenshuis en harde wind. Dit vraagt om vettere en verzachtende crèmes enerzijds en vochtinbrengende crèmes anderzijds om je huid te beschermen en hydrateren. Wanneer het weer warmer en vochtiger wordt in de zomer, kunnen deze rijke producten te dik en vettig zijn en verstopte poriën en problemen veroorzaken.

Tips voor huidverzorging in de lente en zomer

Tijdens de zomer wordt onze huid met andere uitdagingen dan in de winter geconfronteerd. Denk aan meer blootstelling aan de zon (die ook nog eens sterker is), transpireren en een verhoogde talgproductie. Warmere temperaturen en een hogere luchtvochtigheid kunnen ook leiden tot een ophoping van dode huidcellen aan de oppervlakte.

Om deze problemen aan te pakken, moeten we onze skincare aanpassen om de huid in balans, gehydrateerd en beschermd te houden.

Wat elke beautyroutine in de zomer moet bevatten

  • Reinigen: gebruik een milde, schuimende reiniger om overtollige olie, zweet en zonnebrandcrème te verwijderen. Double cleansing (eerst met een cleanser op oliebasis en dan met een schuimend product) is vooral in de zomer een goed idee omdat zonnebrandcrème zich vaak moeilijk laat verwijderen.
  • Exfoliëren: gebruik 1-2 keer per week een fysieke of chemische exfoliant om dode huidcellen te verwijderen.
  • Serum: breng een licht, hydraterend serum aan met ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide of hyaluronzuur.
  • Hydrateren: schakel over op een vochtinbrengende crème op waterbasis die niet comedogeen is om de huid gehydrateerd te houden zonder de poriën te verstoppen.
  • Beschermen: gebruik elke dag een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger, zelfs op bewolkte dagen.
  • Vochtinbreng: drink de hele dag door voldoende water om je huid en lichaam voldoende gehydrateerd te houden.

Veranderingen in je beautyroutine tijdens het overgangsseizoen

Reinigers: stap over van olie naar schuim (of gebruik beide)
Kies in de zomer voor een lichte, schuimende reiniger die overtollige olie, zweet en zonnebrandcrème effectief verwijdert zonder de huid aan te tasten. Vermijd agressieve, uitdrogende reinigers die de natuurlijke barrière van de huid kunnen aantasten.

Serums: van hydrateren tot acne behandelen
Richt je tijdens de warmere maanden op het gebruik van serums die specifieke problemen van de zomerhuid aanpakken, zoals hydratatie, verlichting of acne. Zoek naar lichte formules op waterbasis met ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide of salicylzuur. Wees altijd op je hoede met de zon, zeker als je serums met voor jouw nieuwe werkzame ingrediënten gebruikt. Gebruik werkzame stoffen die kunnen irriteren bij voorkeur ’s avonds, niet overdag.

Maskers: van diep hydraterend tot verkoelend en verfrissend
Vervang zware en dikke maskers door andere met een verkoelend effect, zoals maskers op basis van klei of gels. Deze kunnen helpen om de huid te kalmeren en te verzachten, terwijl problemen zoals overtollige talg en vergrote poriën worden aangepakt.

Crème: van zwaar naar lichter
Zoals hierboven vermeld, stap je in het overgangsseizoen over van vette crèmes op lichte, hydraterende crèmes op waterbasis die de poriën niet verstoppen en de huid niet verzwaren. Ga op zoek naar olievrije en niet-comedogene formules.

Bescherming tegen de zon: altijd!
Bescherming tegen de zon is het hele jaar door essentieel, maar wordt nog belangrijker in de zomer als je meer tijd buiten doorbrengt. Breng elke dag een zonnebrandcrème aan met een SPF van 30 of hoger en breng deze elke 2 uur opnieuw aan als je in de zon bent.

Exfolianten: niet agressief
Verhoog de frequentie van scrubben naar 1-2 keer per week, maar zorg ervoor dat je zachte, niet-irriterende fysische of chemische scrubs gebruikt om te voorkomen dat je je huid beschadigt.

Toners: verfrissen en poriën sluiten
Gebruik een toner die de poriën verfrist en sluit, zoals toners met ingrediënten als rozenwater, toverhazelaar of aloë vera.

Tips en trucs om je huid te verzorgen tijdens de zomer

Hydrateren
Drink de hele dag door voldoende water om je huid en lichaam voldoende gehydrateerd te houden. Uitdroging kan leiden tot een doffe, doffe teint en huidproblemen verergeren.

Bescherm je huid tegen schade door de zon
Gebruik niet alleen zonnebrandcrème, maar draag ook beschermende kleding, zoek waar mogelijk de schaduw op en vermijd de uren waarop je het meest aan de zon wordt blootgesteld (10.00 tot 16.00 uur) om het risico op schade door de zon, zoals zonnebrand, vroegtijdige veroudering en een verhoogd risico op huidkanker, te minimaliseren.

Exfolieer en hydrateer ook de lippen
Vergeet niet je lippen te scrubben en te hydrateren, want ze kunnen droog en gesprongen worden door blootstelling aan de zon.

Gladde voeten: scrub en hydrateer
Geef je voeten wat extra aandacht door ze regelmatig te scrubben en een rijke, voedende voetcrème aan te brengen om ze zacht en glad te houden.

Klik hier voor beauty tips voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE