Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Hotte nageltrend: French manicure in baby kleurtjes!

Hotte nageltrend: French manicure in baby kleurtjes!

De combinatie van pastels en nude kleuren is dé nagellak trend voor zomer 2016. Een …

French manicure in babykleurtjes
French manicure in babykleurtjes backstage bij Vivetta herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

De combinatie van pastels en nude kleuren is dé nagellak trend voor zomer 2016. Een pastelkleurige French manicure is dan natuurlijk helemaal in het emmertje. We zagen deze manicure ook backstage bij de Fashion shows, zoals bij Vivetta.

Dit Italiaanse modehuis heeft zich voor de modecollectie voor herfst en winter 2016 2017 laten inspireren door de jaren ’20 en ’30 en koos voor de catwalk show voor een French manicure in babyroze, babyblauw en pasteloranje.

Want‘, zo vertelde ons de nail stylist Ljuba Bedeschi achter de schermen ‘de French manicure zag het licht in de jaren ’30 en sluit daarom mooi aan bij deze collectie.

Geen mooie French zonder met lak besmeurde vingertoppen! – Ljuba Bedeschi

Inderdaad lijkt het zo te zijn dat de French manicure al in de jaren ’30 bij de Franse fashionista’s populair was, maar de grote doorbraak kwam pas, volgens het verhaal, in de late jaren ’70 in Hollywood.

French manicure in babykleurtjes
French manicure in babykleurtjes backstage bij Vivetta herfst winter 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Het zou een vondst zijn geweest van Jeff Pink, oprichter van het nagellak merk Orly voor de Hollywood-filmindustrie. Tot die tijd zou het gewoonte zijn geweest om elke keer als dat de actrices van jurk verwisselden ook van nagellak te veranderen. Daar was veel tijd mee gemoeid, totdat Jeff Pink met het idee van het bekende witte randje zou zijn gekomen…

Dit idee sloeg onmiddellijk aan – vooral toen Babra Streisand met een French op de proppen kwam – en werd ook snel door de Parijse modeontwerpers overgenomen. Hiermee wordt de term ‘French manicure‘ wel verklaard, maar het blijft onzeker, want anderen menen dat de term voor het populaire randje zijn origine vindt in het Parijs van de jaren ’30.

French manicure in babykleurtjes
French manicure in babykleurtjes

3 PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN PERFECTE FRENCH MANICURE

Tot slot nog wat praktische tips die nail stylist Ljuba Bedeschi;

1. Iedereen kan een French manicure bij zichzelf lakken. Je leert het door het te doen! Het maakt niet uit of je fouten maakt. Die corrigeer je met een wattenstaafje en remover. Doe ervaring op. Dan gaat het steeds beter.

2. Geen mooie French zonder met lak besmeurde vingertoppen!

3. Om het randje om te trekken, plaats je het kwastje half op je nagel en half op je vingertop. Je vingertoppen maak je na afloop schoon.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE