Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 5 Stijl geheimen van fashionista’s

5 Stijl geheimen van fashionista’s

  Hoe krijgen de fashionista’s het voor elkaar er elke keer weer intrigerend, on-trend en …

 

Stijltips
5 Stijl geheimen van fashioinsta’s

Hoe krijgen de fashionista’s het voor elkaar er elke keer weer intrigerend, on-trend en origineel uit te zien? We verklappen je hun geheimen :-)

1. Fashionista’s volgen de trends niet

‘Lead, don’t follow’ is het motto van de fashionista’s. Natuurlijk kennen ze de trends, maar ze volgen ze niet op de voet (ze zetten liever zelf een trend!). Ze nemen er alleen uit wat bij hun eigen persoonlijkheid past en combineren de items dan ook op z’n manier dat de look uniek wordt. Dit is eigenlijk de belangrijkste regel: wees jezelf.

2. Fashionista’s kopiëren niet maar laten zich inspireren

Deze regel is eigenlijk een afgeleide van regel 1. Een fashionista’s zal nooit een look als zodanig van de catwalk overnemen en zal nooit een collega-fashionista in z’n geheel kopiëren. Fashionista’s observeren en laten dan hun eigen fantasie gaan.

3. Een fashionista laat zich nergens door van de wijs brengen

Wat een fashionista ook draagt, zij (of hij) doet dat met zelfverzekerdheid en een zekere nonchalance ook als de combinatie een keertje niet zo geslaagd is, ook als er een enorme vlek op d’r jurk zit of er een knoop mist. Een fashionista zit er niet mee.

4. Een fashionista kent haar eigen kracht en die ligt in haar persoonlijkheid

Dit geheim sluit weer bij het vorige punt. Een fashionista is zich ervan bewust dat de basis van haar looks niet haar uiterlijk is maar haar persoonlijkheid en stijl. Daarom kan zij de mode met een korrel zout nemen en durft ze soms zelfs bizarre combinaties te maken.

5. Fashionsta’s geven niet om merken

Anders dan je misschien zou denken, geven fashionista’s niet om merken. Natuurlijk kennen ze de weg in modeland en zijn ze dol op hot items van bekende ontwerpers die ze wellicht in een outlet op de kop tikken. Maar ze zijn niet van top tot teen ‘gelabeld’ en kijken vooral uit naar unieke en bijzondere items. Ze struinen vintage shopjes af, kopen bij voorkeur leuke, lokale dingetjes als ze op reis zijn en zoeken altijd naar iets nieuws en bijzonders. ‘Uniek’ is het criterium.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE