Hoe maak je crêpes? Een gemakkelijk recept. Kan jij ook!

Hoe maak ik crêpes?
Hoe maak ik crêpes?

Crêpes zijn een perfecte basis voor zoete of hartige recepten. Je kunt ze van tevoren klaarmaken en een paar dagen in de ijskast of ook in de vriezer bewaren.

Ingrediënten voor 30 crêpes met een diameter van 15 cm

  • 500 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 40 gram zachte boter (op kamertemperatuur) + boter voor de koekenpan
  • 4 eieren
  • zout

Bereiding

Vermeng de bloem met de melk en de boter tot een glad beslag. Voeg dan de eieren en een snufje zout toe. Laat het beslag tenminste een half uur rusten.
Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag en doe er een beetje boter in.

Gebruik een pollepel om het beslag in de pan te lepelen (het voordeel van een pollepel is dat je steeds ongeveer dezelfde hoeveelheid beslag gebruikt). Draai de pan rond zodat het beslag zich goed over de bodem verdeelt. Na één minuut draai je de crêpe om. Daarna is de crêpe binnen enkele seconden klaar.

Deze crêpes zijn onder meer een perfecte basis voor het recept ‘flensjes met spinazie en ricotta in de oven‘.

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE