Trendystyle.net | Trendystyle | Waar vrouwen naar kijken in een man

Waar vrouwen naar kijken in een man

Waar kijk je naar in een man als je hem voor de eerste keer ontmoet? …

vrouwen-kijken-man-800x800
Waar vrouwen naar kijken in een man

Waar kijk je naar in een man als je hem voor de eerste keer ontmoet? Kijk je naar zijn totale look, schat je zijn opleidingsniveau in of glijdt je blik al snel af naar zijn ringvinger? Kijk je naar zijn billen of naar de auto die hij rijdt? Er zijn tig vragen die we je zouden kunnen stellen.

Wat je ook antwoordt, er is niets mis mee. Het is normaal dat we tijdens een ontmoeting met een interessant manpersoon bepaalde karakteristieken of eigenschappen opmerken. Dit zit nu eenmaal in ons DNA en daar kunnen we niets aan veranderen. Overigens geldt hetzelfde voor het sterke geslacht met dat verschil dat de heren het wat eenvoudiger houden: 75% van de mannen zou direct richting de borstpartij kijken – en is daar nog trots op ook…

Terug naar de vrouwen. Waar kijken wij naar? Psychologen, antropologen en sociologen buigen zich regelmatig over deze vraag om te analyseren welke eigenschappen of karakteristieken in mannen een zekere aantrekkingskracht op vrouwen uitoefenen.

Ben je benieuwd waar wij vrouwen volgens de experts naar kijken? Lees dan verder. En ben je het er niet mee eens of heb je er iets aan toe te voegen, laat het ons dan weten!

Waar kijken vrouwen in mannen naar, volgens de experts?

De voortplanting en alle instincten die daarmee samenhangen spelen een grote rol bij de beantwoording van deze vraag. En dat is meteen de reden waarom vrouwen van oudsher uitkijken naar, en de voorkeur geven aan, een genetisch sterke en gezonde partner met een goede lichaamsbouw, brede schouders, mooie tanden en een behoorlijke spiermassa. Je begrijpt wat we bedoelen.

Tijdens de vruchtbare periode zouden vrouwen, zo lijkt het, de voorkeur geven aan mannen met dominante mannelijke eigenschappen. We hebben het dan over lichamelijke maar vooral ook geestelijke eigenschappen. Helaas – maar we kunnen niet alles hebben – zijn dat nu juist ook eigenschappen die de kans op langdurige relaties en (echtelijke) trouw verminderen.

In minder vruchtbare periodes daarentegen zouden vrouwen eerder de voorkeur geven aan het gezelschap van wat zachtere en medelevende mannen waarmee ze een gelijkwaardige en langdurige relatie kunnen opbouwen.

Uit een onderzoek dat is gepubliceerd in ‘Personality and Individual Differences’ blijkt dat van de 28.000 deelnemers het merendeel van de mannen naar een mooi lichaam kijkt, terwijl 97% van de vrouwen toegeeft dat een stabiele inkomensbron wel een heel belangrijk element is waar ze in mannen op letten.

Een onderzoek van de universiteiten van Goteborg en Oxford waarin 400 persoonlijke oproepen (‘A. zoekt maatje om samen mee door het leven te gaan…’) zijn geanalyseerd, concludeerde dat mannen eerder op zoek gaan naar een vrouw met een mooi uiterlijk terwijl vrouwen vooral uitkijken naar een oudere partner met een zekere economische stabiliteit. En hij moet er nog goed uitzien ook, dat vergaten we bijna.

Kortom, uit onderzoeken blijkt dat vrouwen letten op factoren als sociale status, economische situatie, uiterlijk, intelligentie, leeftijd, gezinssituatie en sterrenbeeld (ja, echt!) en dan min of meer in deze aflopende orde van belangrijkheid.

Voor het samenstellen van dit artikel hebben we tientallen – min of meer serieuze – onderzoeken tegen het licht gehouden en er komt een homogeen plaatje uit: vrouwen weten – bewust of onbewust – wat ze zoeken. Of ze het gaan vinden, is een ander verhaal.

[poll id=”2″]

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE