Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 10 Dingen die je haar glanzend en gezond maken

10 Dingen die je haar glanzend en gezond maken

We willen ons haar soms nog wel eens iets aandoen. Verven, föhnen, strakke vlechten of …

gezond-haar-tips
10 Gezond haar tips

We willen ons haar soms nog wel eens iets aandoen. Verven, föhnen, strakke vlechten of staarten en hard borstelen. Het zijn boosdoeners. Hier zijn tien gouden tips om je haar zo mooi mogelijk te houden. Nu beginnen!

1. Borstel je haar niet te lang en hard. Je krijgt er eerder gespleten punten door.

2. Gebruik milde haarproducten en vermijd verven of chemische behandelingen zoveel mogelijk.

3. Leng je shampoo altijd aan met water. Doe een beetje water in een glas en doe er een klein scheutje shampoo bij (geen handpalm vol dus) en vermeng de shampoo met het water. Breng de shampoo op nat haar aan.

4. Laat je haar, als het even kan, aan de lucht opdrogen. Heb je de föhn nodig om te stylen, laat je haar dan eerst al flink aan de lucht opdrogen en ga daarna pas föhnen.

5. Breng voor het föhnen altijd een haarproduct aan dat je haar tegen de hitte van de föhn beschermt. Bescherm je haar ook goed tegen de zon met een speciaal haarproduct en – beter nog – een hoed.

6. Borstel of kam je haar pas als het al een beetje opgedroogd is. Nat haar is uiterst ‘breekbaar’. Alleen krullen of stug haar kun je beter nat borstelen. Doe dat altijd met de nodige voorzichtigheid en met een product dat ontklit.

7. Gebruik krultangen, steiltangen en föhns niet standaard op de hoogste stand. Soms kun je met een lagere temperatuur hetzelfde resultaat bereiken. Het scheelt je haar een hoop ‘schade’.

8. Ga spaarzaam om met gel en lak. Trek je haar bijvoorbeeld niet elke dag met een flinke portie gel strak naar achteren (hoe minder vaak hoe beter). Je haar heeft hiervan te lijden en kan op den duur zelfs uitvallen.

9. Gebruik de föhn of steiltang niet elke dag. Je kunt je haar beter na een wasbeurt één keer goed stylen zodat je haar voor een paar dagen mooi zit. Dit betekent wel dat je je haarstijl goed moet beschermen tegen regen en wind.

10. Pas op met strakke staarten, knotten, vlechten en haarextensies. Houd dit soort dingen voor speciale gelegenheden maar maak er niet je dagelijkse kapsel van. Doe je haar zo min mogelijk aan dan houd je het zo mooi mogelijk!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE