Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | Hakken: lief en leed

Hakken: lief en leed

Hakken: lief en leed Volgens de American Podiatric Medical Association kun je, als je veelvuldig …

Hakken: lief en leed Volgens de American Podiatric Medical Association kun je, als je veelvuldig op hakken die hoger dan 5 centimeter zijn, met verschillende problemen te maken krijgt: hamertenen, microbreukjes en problemen aan de heupen. Uit onderzoeken zou zelfs naar voren zijn gekomen dat als je jaren achter elkaar hakken draagt, de Achillespees korter wordt, zodat je op den duur niet meer zonder hakken kunt lopen. Maar ook als je geen fan van hakken bent en de voorkeur geeft aan platte schoenen, dan hebben we geen goed nieuws voor je: platte schoenen zonder voetbed – denk aan de klassieke ballerina’s – kunnen pijn aan de voetzool en zelfs ontstekingen veroorzaken. En wat dacht je van teenslippers? Je kent vast die bewegingen die je moet maken om ervoor te zorgen dat de slippers onder je voet blijven zitten. Welnu, die bewegingen kunnen je voeten en beenspieren overmatig vermoeien, een correcte lichaamshouding in de weg staan en op den duur – net zoals hoge hakken – problemen aan de heupen geven. Vooralsnog reiken de artsen ons niet veel meer oplossingen aan dan op blote voeten door het zand lopen. Het liefst op een zonovergoten strand, voegen wij eraan toe.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE