Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarverzorging. Als je haar je lief is…

Haarverzorging. Als je haar je lief is…

Niemand zal het belang van een gezond en mooi haar en een goed kapsel onderschatten. …

Haarverzorging
Haarverzorging. Als je haar je lief is…

Niemand zal het belang van een gezond en mooi haar en een goed kapsel onderschatten. Als je haar goed valt, is je dag goed. Maar niet altijd zijn we blij met ons haar. Soms is het droog, dof of pluizig. Dat kan te maken hebben met je gezondheid maar, laten we eerlijk zijn, in veel gevallen doen we het onszelf aan. Een goede haarverzorging is van groot van belang.

Maar… wie heeft zijn (haar) haar nog nooit geverfd? Wie heeft er nog geen stylingtang in de kast liggen? En wie heeft nog nooit haarlak gebruikt? Er zullen maar weinig vrouwen zijn die niet op z’n tijd met hun haar experimenteren. Daar zijn we immers vrouw voor en we gaan je heus niet zeggen dat je niets meer met je haar mag doen. Wat wel belangrijk is, is dat je de gezondheid van je haar nooit uit het oog verliest.

Behandel je haar met kwalitatief goede producten

De shampoos, balsems en conditioners die je in de supermarkt vindt, zijn reuze handig. Ze ontklitten je haar direct, de kam glijdt erdoor heen, en je haar ziet er weer stralend en glanzend uit. Maar niet voor lang, als je geen kwalitatief goede producten kiest. Gebruik bij voorkeur producten die je haar verzorgen en niet uitsluitend gericht zijn op een snel (en kortstondig) resultaat.

Geen hete föhn

Hitte is een grote boosdoener voor je haar. Maak je haar na het wassen handdoekdroog, laat het aan de lucht opdrogen en grijp pas, als het bijna helemaal droog is, naar de föhn om er model in te brengen. Vermijd de hoogste stand en gebruik voor de styling geen metalen of plastic borstel of kam (vooral metaal intensifieert de hitte). Bescherm je haar van tevoren met een speciaal daarvoor bestemd product. Beperk het gebruik van de stylingtang of krultang tot feestelijke gelegenheden. Als je haar je lief is, tenminste.

Niet te strak vastbinden

Bind je haar niet te strak vast en laat het zoveel mogelijk los hangen. Iedere dag weer dat elastiekje in je haar, doet je haar niet veel goed. Gebruik nooit een gewoon elastiekje voor je haar (heb je wel eens geprobeerd het er weer uit te halen?) maar altijd speciale haarelastiekjes die met zachte stof zijn overtrokken. Gebruik zo mogelijk ook geen lak – er bestaan tegenwoordig zoveel mildere producten om je haar in model te houden.

Niet teveel verven

Het is zo verleidelijk: een verfje en je haar ziet er weer schitterend uit. Gebruik haarverf niet als ‘lapmiddel’ maar pak het probleem – droog of dof haar – bij de basis aan (een voedende balsem, een gebalanceerd voedingspatroon). Vermijd verder haarkleuren die veel donkerder of veel lichter zijn dan je natuurlijke haarkleur. Het grote verschil in kleur zal je ertoe aanzetten om het vaker te kleuren dan je haar lief is.

Sus je geweten niet met ‘natuurlijke’ producten

Je haar kleuren, spoelen of verven (hoe je het ook wilt noemen) blijft een ‘dramatische’ gebeurtenis. Om je haar van kleur te veranderen, is er – zoals je je ook wel kunt voorstellen – heel wat voor nodig. Ook natuurlijke producten werken op je haar in op een manier die nooit helemaal onschadelijk kan zijn. Pas verder op met henna, een natuurlijke kleurstof die bij poreus haar beter niet kan worden gebruikt omdat de kleurstof in dat geval diep in het haar doordringt en het haar verder uitdroogt.

Liever bij de kapper kleuren

Wil je toch kleuren, laat het dan bij voorkeur door de kapper doen. Over het algemeen beschikt de kapper over producten die ‘haarvriendelijker’ zijn dan de kleurige en veelbelovende pakjes die de schappen van de supermarkt en drogisterij te bieden hebben. Informeer bij de kapper naar de producten die in de salon worden gebruikt.

‘Met beleid’ permanenten

Permanenten is een andere behandeling die je haar in ieder geval geen goed zal doen. Ook hier ben je weer in handen van je kapper. Kies een kapsalon van goed niveau waar behalve aan de creativiteit ook veel aandacht aan de gezondheid van je haar wordt besteed. Laat je uitleggen welke producten de kapper gebruikt en hoe hij of zij te werk gaat. Sommige kappers hebben – gelukkig – de goede gewoonte om het haar, voordat het behandeld wordt – met een speciale olie tegen de schadelijke stoffen te beschermen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE