Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | De pixie cuts voor het komende seizoen zijn pittig en superkort

De pixie cuts voor het komende seizoen zijn pittig en superkort

De zomer mag dan nog maar net begonnen zijn, wij kijken graag vooruit. Zo kunnen we je al een voorproefje van de kapseltrends voor herfst winter 2022 2023 geven.

Kapseltrends herfst winter 2022 2023
De pixie cuts voor het komende seizoen zijn pittig en superkort. Photo courtesy of Max Mara FW 2022 2023

Net zoals voor deze zomer zullen ook in de haartrends voor herfst winter 2022 2023 letterlijk alle haarlengtes van de partij zijn. Dat wil zeggen: van XXL lang haar tot ultrakort. En als we ultrakort zeggen, dan bedoelen we dat ook.

Kapseltrends herfst winter 2022 2023
De pixie cuts voor het komende seizoen zijn pittig en superkort. Photo courtesy of Dior Haute Couture FW 2022 2023

Want op de catwalks voor de komende winter zagen we opvallend veel (heel) korte koppies voorbijkomen. Pittige pixie cuts zijn hot.

Kapseltrends herfst winter 2022 2023
De pixie cuts voor het komende seizoen zijn pittig en superkort. Photo courtesy of Versace FW 2022 2023

Deze kapsels zijn korter dan voorheen en in laagjes geknipt. De volumes bovenop het hoofd zijn kleiner en het haar aan de voorkant kun je nauwelijks meer een pony noemen. De meeste pixie cuts voor het nieuwe seizoen laten wat rafelige, superkorte plukjes op het voorhoofd zien.

Kapseltrends herfst winter 2022 2023
De pixie cuts voor het komende seizoen zijn pittig en superkort. Photo courtesy of Max Mara FW 2022 2023

Omdat deze kapseltjes ultrakort zijn, zit de styling ‘m vooral in die voorste plukjes die dan wel opzij of recht naar voren kunnen worden gedragen. Een andere variant op het thema is de wet look waarbij de voorste plukjes in krullen op het voorhoofd worden gedrapeerd.

Kapseltrends herfst winter 2022 2023
De pixie cuts voor het komende seizoen zijn pittig en superkort. Photo courtesy of Valentino FW 2022 2023

Bij deze klassieke pixie cuts die verdacht veel op dat van Mia Farrow in Rosemary’s Baby lijken, is het haar van achteren kort zodat de nek goed te zien, en clean, is. Een paar speelse plukjes bij de oren mogen maar de oren zijn blijven zichtbaar.

Dit zijn kapseltjes die eigenlijk alleen voor echte dare devils zijn weggelegd. Maar als je er niet een bent, kun je dat altijd nog worden. Want, we kunnen het niet genoeg zeggen, het is maar haar en gelukkig groeit het weer aan.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE