Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Haartrends herfst winter 2020 2021. Zo belangrijk is de lengte van je (korte) pony!

Haartrends herfst winter 2020 2021. Zo belangrijk is de lengte van je (korte) pony!

De haartrends voor herfst winter 2020 2021 laten weer volop kapsels met pony zien. Micro pony’s komen weer terug. Maar welke lengte is geschikt voor jou?

Haartrends herfst winter 2020 2021. Kapsel met korte pony. Model: Ivana Trivic
Haartrends herfst winter 2020 2021. Kapsel met korte pony. Model: Ivana Trivic bij de modeshow van Dolce & Gabbana lente zomer 2021. Foto: Charlotte Mesman

Een paar jaar geleden waren de micro pony’s all over the place. Toen waren ze opeens helemaal weg en nu zien we ze in de kapseltrends voor winter 2020 2021 weer opduiken. Maar hoe micro mag/moet je pony zijn? En welke ponylengte is geschikt voor welke vorm gezicht?

De vuistregel is als volgt: een micro pony maakt je gezicht langer en smaller; omgekeerd maakt een langere pony je gezicht breder en voller. Met andere woorden: mensen met een rond gezicht kunnen een kapsel met een micro pony beter hebben dan mensen met een lang en smal gezicht. Natuurlijk is het maar een vuistregel die je wat ons betreft best aan je laars mag lappen!

Maar laten we even kijken wat een paar centimeters pony minder of meer voor je gezicht kunnen betekenen. Als voorbeeld nemen we het Servische model Ivana Trivic. Afgelopen voorjaar zagen we haar op de catwalks van Fendi en MSGM met een halflang kapsel met een minuscule pony. Ze deed ons toen aan Uma Thurman uit Pulp Fiction denken.

Kapseltrends herfst winter 2020 2021. Jaren '90 kapsel met micro pony
Kapseltrends herfst winter 2020 2021. Jaren ’90 kapsel met micro pony. Model: Ivana Trivic. Modeshow: MSGM. Foto: Charlotte Mesman
Haartrends herfst winter 2020 2021. Kapsel met korte pony
Haartrends herfst winter 2020 2021. Kapsel met korte pony. Model: Ivana Trivic op de catwalk van Fendi herfst winter 2020 2021. Foto: Mauro Pilotto

Tijdens de afgelopen Fashion Week (september 2020) kwamen we Ivana bij de modeshow van Dolce & Gabbana tegen met een pony van een paar centimeters langer. De pony was nog steeds kort genoeg om in de categorie micro frange te vallen, maar het optische verschil was opmerkelijk groot!

Haartrends herfst winter 2020 2021. Kapsel met korte pony
Haartrends herfst winter 2020 2021. Kapsel met korte pony. Model: Ivana Trivic. Foto: Charlotte Mesman

Met de superkorte pony van afgelopen voorjaar was Ivana een heel uitgesproken type. De uiterst korte pony maakte haar gezicht inderdaad lang en smal. Met de wat langere pony van afgelopen september heeft Ivana een veel lieflijkere uitstraling (lijkt ze nu niet precies Audrey Tatou uit ‘Amélie’?) en lijkt heel gezicht ronder én jonger! We zouden daarom zelfs durven concluderen dat een langere pony je een jeugdigere uitstraling meegeeft, en dus een anti-aging effect heeft.

Overigens betekent dit niet dat we de voorkeur aan één van beide hair looks geven. Voor beide looks valt wat te zeggen. Het is maar welk resultaat je wilt bereiken. En hier zo je hoe ontzettend belangrijk de lengte van je pony voor je uiterlijk is!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE