Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Waarom het schouderlange kapsel zo ongelofelijk anti-aging is

Waarom het schouderlange kapsel zo ongelofelijk anti-aging is

De meest flatterende kapsels voor elke leeftijd zijn halflang. De fashionista’s weten dat allang.

Haartrends 2022
Waarom het schouderlange kapsel zo ongelofelijk anti-aging is. Foto Charlotte Mesman

Het lijkt erop dat het halflange kapsel ook in 2022 als grote winnaar uit de bus gaat komen. Bob- en lobkapsels zijn opnieuw ontzettend populair. Fashionista’s en VIPs zweren erbij. En ook op straat zien we deze middenlengte steeds vaker voorbij komen.

Haartrends 2022
Gwyneth Paltrow met schouderlang haar

Maar hoe ziet de meest flatterende haarsnit eruit? En waarom moet je op letten als je optimale anti-aging effecten wilt bereiken. We hebben een aantal stijlregels voor je.

1. De meest flatterende halflange haarlengte is tot op de schouders of beter nog tot op de sleutelbeenderen. Dit kapsel wordt tegenwoordig niet lob (long bob) maar clavicut genoemd (juist ja, vanwege die sleutelbeenderen).

2. De clavicut is lang genoeg om vrouwelijk te zijn en er veel mee te doen (opsteken, een lage paardenstaart, een topknot) maar is kort genoeg om je haar gemakkelijk glanzend en gezond te houden (geen dode of gespleten haarpunten).

3. De clavicut is ook kort genoeg om je haar volumineus te laten overkomen omdat het lichter is dan een lange haardos.

Haartrends 2022
Waarom het schouderlange kapsel zo ongelofelijk anti-aging is. Foto Charlotte Mesman

4. De clavicut leent zich perfect voor ghost layers, onzichtbare laagjes, die je haar nog meer volume meegeven. Vraag je kapper naar deze techniek.

5. Voor een optimaal anti-aging effect combineer je je halflange kapsel met een gordijntjespony. De gordijntjespony is – dat weet iedereen inmiddels – een anti-aging pony bij uitstek (beter dan botox!). Deze pony camoufleert kraaienpootjes met behoud van een frisse, open oogopslag, anders dan bijvoorbeeld rechte pony’s tot op de wenkbrauwen die de neiging hebben om schoonheidsfoutjes rond de ogen juist te accentueren.

Haartrends 2022
Waarom het schouderlange kapsel zo ongelofelijk anti-aging is. Foto Charlotte Mesman

6. Een halflang kapsel laat zich gemakkelijk onderhouden en stylen. Steil haar of een lichte wave zorgen voor rust in je gezicht.

Overtuigd? Wij wel!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE