Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Trend alert: power bob kapsels. Supersteil of grungy?

Trend alert: power bob kapsels. Supersteil of grungy?

Het favoriete kapsel voor 2022 is (opnieuw) de bob. Je draagt ‘m òf supersteil of grungy. Wat je kiest zal ook van jouw gezicht en haartextuur afhangen.

Power bob kapsels 2022. Supersteil of grungy?
Power bob kapsels 2022. Supersteil of grungy? Foto: ADVERSUS

Trend alert: de power bob. We vallen in herhaling maar we kunnen er niet omheen: de grootste kapseltrend voor 2022 is het bob kapsel, in het bijzonder de power bob . Met power bob bedoelen we een scherpe, strakke bob op één lengte zonder pony. Deze bob straalt kracht en autoriteit uit maar is tegelijkertijd ook heel stijlvol.

Supersteile power bob

Kapseltrends 2022. Power bob kapsels
Kapseltrends 2022. Trend alert: power bob kapsels. Supersteil of grungy?

Voor een maximaal effect draag je je power bob in de liquid hair style, dat wil zeggen: supersteil. Het minimalistische karakter van deze haarcoupe, de strakke lijnen en de hoogglans (een andere karakteristiek van liquid hair) die over het haar moet liggen, maken dit kapsel uniek in zijn soort. By the way: liquid hair (supersteil haar) en glossy hair zijn twee andere huge haartrends in 2022.

Kapseltrends 2022. Power bob kapsels
Kapseltrends 2022. Trend alert: power bob kapsels. Supersteil of grungy?

Style tip: dé tool voor het stylen van superglad haar is een steiltang van goede kwaliteit. Vergeet niet om je haar voor het stylen te beschermen met een heat protector. Voor de hoogglans kun je denken aan gloss treatments in de salon of glanssprays als finishing haarproduct voor thuis.

Haarsnitten en haarstyling

Kapseltrends 2022. Power bob kapsels. Supersteil of grungy?
Kapseltrends 2022. Power bob kapsels. Supersteil of grungy?

Overigens zijn er wel enige variaties op het thema want bij de keuze van je haarlengte en haarstyling zijn je gezichtsvorm en haartextuur de criteria. We zetten de vuistregels nog even voor je op een rijtje.  

  • Rond gezicht -> lange(re) bob
  • Lang gezicht -> korte(re) bob
  • Harde gelaatstrekken -> hairstyling met waves of beweging
  • Regelmatige gelaatstrekken -> superstrakke bob, dé power bob bij uitstek

Zo’n superstrakke liquid power bob is dus niet voor iedereen het meest geschikte kapsel. Bovendien vraagt deze haarstijl, zeker als je van jezelf geen steil haar hebt, de nodige aandacht en tijd.

Kapseltrends 2022. Power bob kapsels. Supersteil of grungy?
Kapseltrends 2022. Trend alert: power bob kapsels. Supersteil of grungy?

In sommige gevallen is het daarom beter om je eigen textuur te accentueren. Hiermee stuiten we meteen op een andere top haartrend voor 2022. Eigen haartexturen staan centraal.

Style tip: om je eigen textuur optimaal te accentueren, laat je je haar aan de lucht drogen.

Dit zijn de stappen in je stylingsproces: was en verzorg je haar met een shampoo en conditioner van goede kwaliteit, dep je haar goed droog, breng een haarproduct aan dat geschikt is voor jouw haartextuur en laat je haar aan de lucht opdrogen.

Als je haar droog is, kun je pluis tegengaan met de steiltang (waarmee je de natuurlijke textuur van je haar volgt). Is dat niet nodig dan kun je, als je dat wilt, de beweging van de voorste lokken accentueren met de krultang. Maar beperk je tot het minimale! Want die nette, horizontale waves van de afgelopen jaren zijn een beetje op hun retour. De haartrends voor 2022 geven de voorkeur aan òf supersteil òf grungy.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE