Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Middenscheiding of zijscheiding? De voors en tegens

Middenscheiding of zijscheiding? De voors en tegens

De haartrends voor 2021 hebben geen voorkeur voor een middenscheiding of een zijscheiding, maar toch is er wel degelijk een verschil. Waarom je voor de één of de ander zou moeten kiezen.

Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding
Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding? De voors en tegens. Foto: Charlotte Mesman

Middenscheiding of zijscheiding? Het is altijd weer de vraag want beide hebben ze hun voors en tegens. De afgelopen seizoenen zagen we in de streetstyle mode een sterke voorkeur voor de middenscheiding. Voor de influencers was het geen kwestie: de middenscheiding was dé haarstijl. In de haartrends voor 2021 zien we de zijscheiding (gelukkig) weer terugkomen. We verwachten die ook op straat vaker te gaan zien. Cool!

Wenkbrauwtrends herfst winter 2020 2021
Influencer Caro Daur met middenscheiding bij Valentino. Foto: Charlotte Mesman
Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding
Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding? De voors en tegens. Photo: courtesy of Elisabetta Franchi FW 2021 2022

Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding? De voors en tegens

Kapseltrends 2021. Hip met een lange zijlok
Kapseltrends 2021. Zijscheiding. Photo: courtesy of Max Mara
  • . Een middenscheiding accentueert kleine onregelmatigheden in het gezicht, juist omdat die scheiding zelf zo symmetrisch is. Een zijscheiding daarentegen camoufleert een asymmetrie veel beter.
  • Bovendien is de zijscheiding ook veel moderner. Je kunt de scheiding heel laag inzetten en een lange lok over je gezicht laten lopen. Dit staat zwoel, vrouwelijk en jong.
  • Natuurlijk heeft ook de middenscheiding haar voordelen. Deze scheiding heeft een klassieke uitstraling en oogt geordend. Houd je een ‘net’ en geordend uiterlijk (of wil je netjes overkomen bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek), dan is dit jouw ding.
Kapseltrends winter 2020 2021. Boost je kapsel met een zijscheiding
Kapseltrends winter 2020 2021. Boost je kapsel met een zijscheiding. Foto: Charlotte Mesman

Tip: een trucje om je zijscheiding extra schwung en volume mee te geven, is om je scheidinkje eens aan de andere kant dan gewoonlijk te trekken. Omdat je haar dit niet gewend is, zal er meer volume in zitten.

Het grappige is dat we op de verschillende catwalks voor 2021 zowel modellen met middenscheiding als met zijscheiding zagen. De modeontwerpers zelf hadden geen ‘standaard’-keuze tussen de verschillende typen haarscheidingen gemaakt zoals dat voorheen altijd gedaan werd (óf iedereen met middenscheiding, óf iedereen met zijscheiding), maar de scheidingen waren afgestemd op de gezichtsvorm van de modellen.

Als we dan een haartrend voor 2021 willen noemen, dan is het wel: individualiseren, personaliseren. Met andere woorden: kies die scheiding die voor jouw gezichtsvorm werkt.

Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding
Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding. Photo: courtesy of Fendi
Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding
Haartrends 2021. Middenscheiding of zijscheiding. Photo: courtesy of Etro

Of je nu voor een midden- of zijscheiding gaat, we gaan ons haar ook weer wat vaker los dragen. Föhn het steil met een scherpe scheiding of ga voor mooie, gecontroleerde slag. Beach waves zijn altijd goed, en lekker knoeien met wet look hair styles is helemaal hot.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en laat je inspireren.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE