Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Haartrends 2021. Heb jij krullen? Ga voor grote volumes! 6x Krullenkapsels

Haartrends 2021. Heb jij krullen? Ga voor grote volumes! 6x Krullenkapsels

In de haartrends voor lente zomer 2021 vormen krullen een hoofdstuk apart. Zò zien de krullenbollen voor 2021 eruit. 6x Hippe krullenkapsels

Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels
Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels. Model: Chiara Scelsi. Foto: Charlotte Mesman

Heb jij van nature krullen? Supercool! In de haartrends voor lente zomer 2021 vormen krullen een hoofdstuk apart. Waren krullen vroeger nog wel eens het ondergeschoven kindje, vandaag de dag staan ze in het middelpunt van de belangstelling. Krullen zijn hip!

Haartrends herfst winter 2020. Trendy haarsnitten voor krullend haar. Foto: Charlotte Mesman
Haartrends 2021. Trendy haarsnitten voor krullend haar. Foto: Charlotte Mesman

Nog niet eens zo heel lang geleden kregen de modellen backstage bij de internationale modeweken steevast allemaal precies hetzelfde kapsel aangemeten. Werd voor steil haar of slag gekozen, dan werden krullen weggestyled (en dat ging er soms best hardhandig aan toe). Omgekeerd ging de vlieger ook op: werd voor krullen gekozen, dan werd steil haar met de krultang onder handen genomen. Die tijden zijn voorbij.

De haartrend voor lente zomer 2021 is: respect voor de natuurlijke textuur van je haar. Stem je kapsel af jouw haartype. Of je nu steil haar hebt, of krullen of kroeshaar, volgens de actuele haartrend is dat je basis, je uitgangspunt. Daar ga je dus niets aan veranderen.

Dus heb je krullen of kroeshaar, dan is dat de basis voor haarcoupe. Natuurlijk zijn haarsnitten, net zoals die voor steil of golvend haar, aan trends onderhevig. De haartrends voor 2021 op dit punt staan meer in de picture dan ooit. Krullen zijn hip. Ze moeten gezien worden.

Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels
Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels. Model: Chiara Scelsi. Foto: Charlotte Mesman

Qua haarstijlen zien we verschillende invloeden zoals die uit de jaren ’70 en jaren ’80. Dit resulteert in grote, soms zelfs enorme volumes. ‘De invloeden van onze multiculturele samenleving weerspiegelen zich ook in de haartrends voor krullend haar,’ wist een key hair stylist mij backstage bij de modeshows te vertellen.

Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels
Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels. Model: Laiza de Moura. Ph. Charlotte Mesman

Dé trend is: grote volumes. Het gaat zowel om volumes rondom het hoofd als bovenop het hoofd. Met name korte kapsels met veel volume on top zijn op dit moment supertrendy. Ga je voor wat minder volume, dan is dat prima, maar laat je krullen er niet uitknippen! Het moet een krullenkopje blijven.

Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels
Haartrends 2021. 6x Krullenkapsels. Model: Kerolyn Soares. Ph. Charlotte Mesman

Ook voor de halflange en lange kapsels geldt: hoe groter, hoe beter. In deze categorie zien we ook veel jaren ’80 krullen, think Madonna. Alle haarlengtes laten zich bovendien goed combineren met een pony (een andere haartrend voor 2021). Het is een fabeltje dat je geen pony kunt hebben als je haar krult. Het enige dat je nìet moet doen, maar dat weet je inmiddels, is je krullen wegstylen.

Kapseltrend voor lente zomer 2020: krullen
Kapseltrend 2021: krullenkapsel met pony. Model: Lily Standefer. Ph. Mauro Pilotto.
Haartrends winter 2020 2021. Anti-aging pony kapsels
Haartrends 2021. Krullenkapsel met pony. Op deze foto: de Italiaanse actrice Greta Ferro. Ph. Charlotte Mesman

Bekijk de kapselfoto’s voor 2021 maar eens en laat die krullen groeien!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE