Haartrends 2018. Vintage hair looks. Zou jij een pruik aandurven?

Pruik
Pruiken bij Antonio Marras lente zomer 2018, hair: James Pecis

Soms is het heerlijk om in de huid van een ander te kruipen. Om jezelf even – al was het maar voor één avond – anders te zien. En anders te voelen. Magisch, romantisch, vrouwelijk, sensueel, spiritueel. Om dat gevoel te krijgen, mag je soms best voor een crazy make-up of, waarom niet, voor een pruik gaan! Maar laten we bij het begin beginnen, dat is: de fashion show van Antonio Marras voor zomer 2018.

De Italiaanse modeontwerper Antonio Marras weet zijn modellen met zijn Fashion Shows altijd dat gevoel van ‘even een andere ik‘ mee te geven. Zijn catwalk shows zijn pure magie, theater stukken waarin de modellen allemaal een rol spelen die ze met enthousiasme op zich nemen. Ze zijn geen mannequins maar kruipen in de personages van de show.

Voor zomer 2018 ging Marras zo ver om dan maar meteen een theater voor zijn show te kiezen. Het Teatro Lirico in Milaan was een perfecte locatie voor zijn show die was geïnspireerd door Giuletta Masina, Fellini’s echtgenote, en door de film ‘Giuletta degli spiriti‘.

Alles bij elkaar werd het een fantastisch optreden met modellen en dansers en een heleboel emoties op de catwalk. De hair look werd verzorgd door James Pecis. Om de modellen de look van Giuletta Masina mee te geven, werkte de internationale hair stylist met vintage pruiken, maar in plaats van die zomaar op de hoofden van de modellen te planten, bewerkte hij eerst hun eigen haar tot grote volumes en luchtige chignons. Hierdoor kregen de pruiken volume en kreeg je die Masina-look. De modellen werden, dankzij de pruiken en de bizarre make-up, getransformeerd in Giuletta’s. Het was enig om hun verraste gezichten te zien als ze uiteindelijk, na veel werk aan hun haar en make-up, in de spiegel keken.

Bekijk het video interview met hair stylist James Pecis en ontdek de wondere wereld van Antonio Marras!

En hiermee komen we eindelijk op ons punt: hoe leuk kan het zijn om zelf ook eens iets compleet anders met je uiterlijk te doen? Steeds vaker zie je dat celebs en Vips voor speciale gelegenheden pruiken gebruiken. De zogenaamde lace wigs zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Deze pruiken zijn goed voor een instant nieuwe look en… ze sparen je haar! Misschien toch eens proberen?

Pruik
Pruiken bij Antonio Marras lente zomer 2018, hair: James Pecis, ph. Charlotte Mesman
Pruik
Pruiken bij Antonio Marras lente zomer 2018, hair: James Pecis, ph. Mauro Pilotto
Pruik
Pruiken bij Antonio Marras lente zomer 2018, hair: James Pecis, ph. Mauro Pilotto
Pruik
Pruiken bij Antonio Marras lente zomer 2018, hair: James Pecis, ph. Mauro Pilotto

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE