Haartip van de week. Laat je niet gek maken door celebs met pruikjes

Lace wigs
Veel celebs spelen met lace wigs voor steeds een andere look

Soms zie je een celeb met zo’n ontzettend coole hair look (platinablond of ravenzwart) dat je impuls direct is: dit ga ik ook doen. Toch is enige voorzichtigheid geboden, zeker als het om kleuren gaat.

Als je een make-over wilt, en dan heb ik het vooral over van donker naar blond, doe het dan in stappen‘, adviseert kleurenspecialist Marriët Gakes. ‘Ga niet in een keer van donker naar blond maar werk liever in etappes naar je eindresultaat toe om je haarkwaliteit maximaal te houden.

De verleiding is vaak groot, we zijn al die platinablonde trends, de Kardashians die van donker naar licht gaan, maar wat de meeste vrouwen zich niet realiseren is dat de hair stylisten van deze celebs gebruik maken van allerlei trucjes om het haar van de celebs te sparen. Ze gebruiken extensions en pruiken, met name lace wigs die zo goed zijn dat ze niet van echt haar te onderscheiden zijn, vooral aan de aanzet ziet het zo echt uit.’

Kylie Jenner bijvoorbeeld speelt enorm met pruikjes en dat is leuk maar laten we realistisch zijn. Laat je er niet door triggeren tot een make-over die je eigen haar kapot maakt. Het is gewoon niet realistisch om niet elke keer van donker naar blond en van blond naar donker te gaan om je vervolgens af te vragen waarom je haar er zo slecht uitziet. Realiseer je dat celebs trucjes om al die make-overs tot stand te brengen en dat hun eigen haar vaak mooi, glanzend en gezond onder pruikjes verstopt zit.

Mijn advies is dus om make-overs altijd in stappen doen. Ga niet van donker naar platinablond en dan weer van blond naar donker. En denk er drie keer over na voordat je naar licht gaat, want dat is een ingrijpende stap. Je moet echt een expert treffen om te zorgen dat je haar er zo goed mogelijk uit te laten zien. En verwissel niet te vaak van haarkleur, maar zie het als een proces in de tijd. Dan blijft je haar het mooist.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE