Trendystyle.net | Trendystyle | Genoeg van blonderen? Zo ga je terug naar je eigen haarkleur

Genoeg van blonderen? Zo ga je terug naar je eigen haarkleur

Blond is in en geblondeerd haar staat zomers en jong, maar er kan altijd een moment komen dat je naar je eigen haarkleur terugverlangt

Blond is in en geblondeerd haar staat zomers en jong, maar er kan altijd een moment komen dat je naar je eigen haarkleur terugverlangt. Zij het omdat je geen zin meer hebt in het onderhoud van de kleur, zij het omdat je huidskleur in de zomer donkerder is geworden en niet meer in balans is met je haarkleur. Misschien ziet de kleur er niet zo fris meer uit of geeft de blondtint (die in de loop der tijd sterk van kleur kan veranderen) je gezicht een vermoeid aanzien. Of misschien ben je gewoon toe aan verandering. Er zijn vele redenen waarom je opeens genoeg kunt hebben van je geblondeerde lokken.

De vraag is dan natuurlijk hoe je naar je eigen haarkleur kunt terugkeren zonder het hele proces van uitgroeien af te wachten (je zou de uitgroei natuurlijk voor een ‘ombre look’ kunnen verkopen maar in de regel staat een uitgegroeide blondkleur vaak wat onverzorgd en voel je je er niet lekker bij – wij tenminste niet).

Ga voor low lights

Een heel eenvoudige manier om langzaam maar zeker weer terug te gaan naar een donkerder kleurtje is: low lights. In plaats van de volgende keer bij de kapper high lights (lichte strepen in je haar) te laten zetten, vraag je je kapper om low lights, strepen in een wat donkerdere kleur die je haar in z’n geheel direct een donkerder aanzien geven. Ook een donkere uitgroei zal er direct natuurlijker door uitzien (ook omdat de low lights – als je van jezelf behoorlijk donker bent – uiteindelijk toch wat lichter dan je eigen haarkleur zullen zijn). Langzaam maar zeker werk je naar een donkerdere kleur toe zonder dat je door die vervelende overgangsperiode heen moet.

Low lights zijn overigens ook perfect om een blondkleur die door de zon wel heel erg is opgelicht na de zomer weer wat donkerder te maken.

Ga voor een wat donkerdere haarkleur

Je kunt je kapper natuurlijk ook vragen om een donkerder haarverfje over je geblondeerde haar te doen, maar let dan wel op dat je tenminste één tintje MINDER donker gaat dan je in je hoofd hebt. Hier zit namelijk een grote valkuil. Vaak denkt men: ik doe er gelijk maar een vrij donkere tint overheen dan ben ik weer een brunette. Maar de overgang van geblondeerd naar brunette valt meestal vrij bruusk uit. Het effect is donker en hard en de ervaring leert dat men dan toch weer wat lichter wil en dus ga je weer aan de highlights. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht en de kwaliteit van je haar wordt er niet beter op.

Kleur je haar daarom zo mild mogelijk. Ga eerst voor een lichter tintje dan de kleur die je als einddoel voor ogen hebt. Later kun je er altijd nog low lights laten zetten of een nuance donkerder gaan. Dat is altijd beter dan een te donkere kleur corrigeren met high lights. De kwaliteit van je haar is en blijft altijd nog een prioriteit :-)

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE