Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Het geheim van de topmodellen voor een platte buik? Planken

Het geheim van de topmodellen voor een platte buik? Planken

Doe je regelmatig je sit-ups maar ben je niet tevreden over het resultaat. Probeer dan eens te planken. Op naar een platte buik!

Fitness
Het geheim van de topmodellen voor een platte buik? Planken

Eén van de geheimen van de platte en niet al te gespierde buik van de modellen is de plank-oefening. Waarom zou jij ‘m niet eens proberen. Planken wordt wel gezien als een van de meest effectieve oefening om je buikspieren te trainen. Het is een simpele oefening die je gemakkelijk overal, ook thuis op de woonkamervloer, kunt uitvoeren. Vanaf nu heb je geen excuses meer!

De plank is een isometrische oefening. Dat betekent dat de spieren aangespannen worden maar niet bewegen. Het gaat erom dat je de houding die we je zo gaan uitleggen een bepaald aantal seconden vasthoudt. Daarna rust je even uit en dan doe je de oefening opnieuw.

De plank traint een groot aantal lichaamsspieren, niet alleen de buikspieren. Ook de spieren van het bovenlichaam en de benen zijn erbij betrokken. Met als ‘centrum’ natuurlijk de buikspieren, waar het ons hier om gaat.

Hoe voer je de plank uit?

  • Ga in de push-houding op de vloer liggen, dus met je ellebogen op de grond (je kunt ze beschermen door er een handdoek onder te leggen), je buik naar beneden en je tenen stevig op de grond. Je voeten moeten niet al te ver uit elkaar staan.
  • In deze positie moet je lichaam ten opzichte van de vloer recht en horizontaal zijn.
  • Concentreer je op deze positie en trek daarbij je buikspieren zo strak mogelijk aan, alsof je navel je rug moet raken (deze denktruc is een geheim dat wij van de modellen hebben).
  • Tel nu tot 30 en rust dan 15 seconden uit. Misschien lukt het je in het begin niet om de positie lang vol te houden, maar met de tijd zul je daar beter in worden. Houd als doel 60 seconden voor ogen, maar overdrijf niet, want deze oefening lijkt gemakkelijk maar is zwaar.
  • Doe tenminste 3 series met het maximaal aantal seconden dat je kunt volhouden, en houd een rustpauze van circa 15 seconden tussen elke oefening aan.
  • Je zult zien dat deze oefening bijna miraculeus is. En dat is precies wat we nodig hebben… een klein wonder!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE