Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up trends | Feestmake-up. Een succesformule voor schitterende smokey eyes

Feestmake-up. Een succesformule voor schitterende smokey eyes

Het bestaat niet dat jij geen smokey eyes kunt maken! Dat is iets wat we …

smokey-eyes-make-up-04
Smokey eyes met taupetinten. Dé trend voor deze winter. Make-up bij Just Cavalli. Ph. Mauro Pilotto

Het bestaat niet dat jij geen smokey eyes kunt maken! Dat is iets wat we dit seizoen absoluut niet willen horen. Met de professionele make-up tips van Ines Borgonjon, senior make-up artist van M.A.C, kan een kind de was doen :-)

In dit interview legt Ines Borgonjon uit hoe je je feestelijk en volgens de allerlaatste trends kunt opmaken.

Een perfecte huid

Wil je een feestelijke maquillage creëren, dan zou ik dit seizoen op twee elementen focussen‘, adviseert Borgonjon. ‘Je huid en smokey eyes‘.

smokey-eyes-make-up-03
Een perfecte huid is op zich al schitterend genoeg. Make-up bij Alberta Ferretti, ph. Mauro Pilotto

Een mooie huid is eigenlijk het allerbelangrijkst. Zorg dat je de juiste kleur foundation gebruikt en besteed aandacht aan je skincare. Als je huid mooi is, dan maakt het eigenlijk niet meer zo uit wat je eraan toevoegt. Je zou het zelfs zo kunnen laten.

Maak van smokey eyes jouw eigen signature

Maar voor de Feesten wil je vast wat meer. Smokey eyes zijn dan natuurlijk altijd erg mooi, maar soms schrikken ze ook af omdat het moeilijk lijkt om mooie smokey eyes te maken. Hier schieten de make-up trends voor dit seizoen ons te hulp, want dit seizoen hoeven ze niet perfect te zijn. Je smokey eyes mogen jouw eigen persoonlijke signature worden.

Een succesformule voor schitterende smokey eyes

smokey-eyes-make-up-01
‘Slordige’ smokey eyes met gloss op het bovenste ooglid bij Roberto Cavalli, ph. Charlotte Mesman
smokey-eyes-make-up-02
‘Slordige’ smokey eyes met gloss op het bovenste ooglid bij Roberto Cavalli, ph. Charlotte Mesman

Het is heel eenvoudig. Trek met een donker oogpotlood een lijntje in de waterlijn van je ogen en omlijn je ogen heel zachtjes. Vervaag het lijntje dan met je vinger. Neem nu een blending kwastje met een taupekleurige oogschaduw (of een andere natuurlijke kleur) met een klein beetje glans en volg hiermee de contouren van je ogen. De oogschaduw vermengt zich heel mooi met het zwart van het potlood. Je hebt nu heel zachte, mooie smokey eyes zonder dat je al teveel make-up hoeft te gebruiken.

Als je het nog feestelijker wilt maken, kun je er een glittertje of meer glanzende kleuren bijhalen.

Voor waaghalzen. Oranjerode tinten voor ogen en lippen

Als je je sterk voelt en in bent voor iets bijzonders zou je ook smokey eyes met een oranjeachtige baksteentint of wijnrode kleur kunnen maken. Deze tinten zijn deze winter helemaal in de mode. Je kunt er ook je lippen mee doen. Ik zou kiezen voor óf óf. Alleen als je er echt het type voor bent, kun je deze tinten zowel voor je lippen als ogen gebruiken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE