Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Feestelijke kapseltips: champagneroze haar en romantische haaraccessoires

Feestelijke kapseltips: champagneroze haar en romantische haaraccessoires

Het is ongelooflijk hoeveel dingen je met je haar kunt doen! Top hairstyliste Floor Kleyne …

Feestelijke kapseltips
Feestelijke kapseltips

Het is ongelooflijk hoeveel dingen je met je haar kunt doen! Top hairstyliste Floor Kleyne heeft waanzinnig leuke tips voor je die elke party en Feestdag speciaal maken. Van champagneroze gloedjes over je haar tot goud gespoten droogbloemen als haaraccessoires. Of misschien wel allebei. Lees verder en doe fantastische ideeën op voor jouw hair look!

In de mode, begint Floor Kleyne, zie je op dit moment een heleboel goud, glansstofjes en brokaat. Het is de ultieme feesttrend. Gouden oorbellen, delicate bloemen in 3D, glitterogen, veel goud ook in de make-up, zoals bij Saint Laurent en Burberry, noem maar op. Het mooie is dat de make-up wel free-hand mag zijn, zodat je je signature make-up look kunt aanhouden en er alleen wat glitter door hoeft te doen :-) De haartrend die hier bij al dit goud, glitter en glans aansluit heb ik ‘Delicate Shimmer’ genoemd.

De ultieme haarkleur vind ik rosé gold – Floor Kleyne

Delicate Shimmer zie je terug in de delicate haarkleuren voor dit seizoen. En in de haaraccessoires. De ultieme haarkleur voor deze trend vind ik rosé gold. Hoe ondefinieerbaarder die tint is, hoe beter. Je kunt uitgaan van een blonde, koperkleurige of brunette basis – het maakt niet uit – en er dan de juiste hoeveelheid peach, pink en goud bij halen. Daar kun je een beetje mee spelen. Bij een warmere tint ga je meer richting peach, bij een koelere tint ga je meer richting pink gaan. Maar altijd moet zo zijn dat het op het randje zit van: ‘Is het natuurlijk of niet?

Zit er nu een peachroze gloedje door of niet?

Voor dit soort kleuringen gebruik ik het liefst een spoeling die alleen een seal laagje om het haar legt waardoor je de definitie van het haar nog blijft zien. Er ligt dan net een gloedje over je haar. Als er wat licht over schijnt, een schittering, bijvoorbeeld bij kaarslicht, dan denk je: ‘Is dit nu roze of niet?

Onderhoud je roségolden gloedje met een shampoo voor rood haar – Floor Kleyne

Als je de eerste keer voor zo’n rosé gold kleurtje gaat, is het verstandig om het bij de kapper te laten doen. Die kan je adviseren over de tint. De kapper kan je ook adviseren over het onderhoud van je kleur. Er zijn wel mogelijkheden om ‘m zelf bij te houden. Zo zou je als blondine een shampoo voor (donker)rood haar te gebruiken (die producten om aubergine kleurtjes mooi te houden). Het is een beetje een ouderwets product maar op blond haar is het perfect. Je hoeft je je haar dan niet te beschadigen en kunt zelf de kleur bijhouden.

Supertip: meng een haarkleur met een haarmasker om ‘m af te zwakken – Floor Kleyne

Als je zelf wilt gaan kleuren dan is voorzichtigheid geboden. Een supertip is om de kleur te mengen met een haarmasker. Als je twijfelt over de haarkleur die je gekocht hebt, vermeng het product dan met dezelfde hoeveelheid masker (verhouding: 50/50) in een bakje en roer alles flink door elkaar. Hierdoor zwak je de kleur flink af en krijgt je haar een mooie glans.

Wat ik hier qua haar hierbij heel mooi vind passen? Romantische haaraccessoires zoals in de fashion show van Alexander Mcqueen. Daar had men zo ongeveer alles wat er te vinden was in het haar gestopt. De hoofden van de modellen waren helemaal vol met haaraccessoires. Ik vind zoiets echt fantastisch en heel leuk voor een party. Of je nu je hele hoofd versiert of de accessoires er alleen van achteren inzet.

Spuit je hoofd vol met droogshampoo en versier het dan met alle haaraccessoires die je in huis hebt – Floor Kleyne

Het is heel gemakkelijk. Spuit je haar goed vol met droogshampoo. Ga helemaal op je kop hangen en spuit je hoofd vol met droogshampoo met drijfgas zodat het op een gezonde stug aanvoelt. Doe het door je hele haar! Met beach spray is je haar meteen viezig, maar met droogshampoo wordt het stug op een schone manier.

Haaraccessoires
Versier je haar met ontelbare haaraccessoires! San Andres FW 2016 2017, ph. Charlotte Mesman

Gebruik steekspeldjes, geen schuifspeldjes – Floor Kleyne

Daarna steek je je haar losjes op met steekspelden. Gebruik geen schuifspeldjes want die maken je haar plat en schuiven meteen je hele coupe opzij. Dan neem alle haaraccessoires die je in huis hebt, het liefst goud en zilver, en daar steek je kriskras je hele hoofd (of alleen de achterkant) mee vol. Het geeft een heel nonchalant en dressy effect.

Versier je haar met goud gespoten droogbloemen voor een superromantisch en dressy effect – Floor Kleyne

Je kunt nog zoveel meer met je haar doen, zeker als je in de richting van deze Delicate Shimmer trend denkt. Ik had laatst een kappersshow en wilde de kappers op deze manier inspireren. Ik ben toen naar een tuincentrum gegaan en heb een hele bos droogbloemen gekocht. Die heb ik goud gespoten met een metallic goud spuitbus en toen heb ik de bloemen in het haar van een van de modellen vastgezet met metallic gouden steekspeldjes. Het model had ook zo’n roségold haarkleur. Het zag er ontzettend gaaf uit en het is zo gemakkelijk om te doen. Het geeft een heel kunstig effect want je twijfelt door die goudspray of nu het metaal is of niet. Het mooie is verder dat droogbloemen helemaal niet zwaar op je hoofd zijn en er zitten nog steeltjes aan ook waardoor ze zich heel gemakkelijk laten vastzetten!

Met dank aan Floor Kleyne, www.instagram.com/floorkleyne/

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE