Trendystyle.net | Fashion trends | De internationale modewereld is gek op Nederlandse modellen. 10 Toppers

De internationale modewereld is gek op Nederlandse modellen. 10 Toppers

Nederlandse modellen zijn op dit moment razend populair. Tijdens de Fashion Week in Milaan hoorden …

Nederlandse modellen
Marjan Jonkman en Roos Abels, ph. Charlotte Mesman

Nederlandse modellen zijn op dit moment razend populair. Tijdens de Fashion Week in Milaan hoorden we bijna overal achter de schermen van de grote modeshows Nederlands praten.

Volgens Giorgio Riviera, booker van Major Model Management in Milaan, zijn Nederlandse modellen heel gewild omdat ze de look van het moment hebben en bekend staan om hun professionaliteit. Nederlandse meisjes zijn verantwoordelijk, je kunt op ze rekenen en komen op tijd, en hebben het voordeel dat ze binnen Europa zonder visum kunnen reizen waardoor ze heel flexibel zijn en zo op het vliegtuig kunnen springen als ze voor een last-minute opdracht vanuit Parijs of Milaan geboekt worden.

De afgelopen Fashion Week (zomer 2017) in Milaan was weer een enorm succes voor onze Nederlandse modellen. We zagen bekende gezichten als Romee Strijd en Maartje Verhoef en ook nieuwkomers als Laurijn Bijnen en Cassandra van Waveren. De meeste shows liep Jessie Bloemendaal, op de voet gevolgd door Roos Abels, Kiki Willems, Marjan Jonkman en Luna Bijl die misschien wel de grootste verrassing van de Fashion Week was.

JESSIE BLOEMENDAAL

Nederlandse modellen
Jessie Bloemendaal bij Philosophy lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

Jessie Bloemendaal uit Leiderdorp lijkt het record aantal modeshows op de Milan Fashion Week te hebben behaald. Het hoogblonde model staat bekend om haar veelzijdige look. Van superchic tot cool en grungy. Jessie liep voor onder meer Dolce & Gabbana en Prada.

MARJAN JONKMAN

Nederlandse modellen
Marjan Jonkman bij Salvatore Ferragamo lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

Een opvallende verschijning is en blijft Marjan Jonkman die alweer meerdere seizoenen een top aantal catwalks scoort. Dit model weet van wanten. Ze is supercool, kleedt zich enorm trendy en heeft die wow-factor die topmodellen van hun collega’s onderscheidt.

Nederlandse modellen
Roos Abels bij Philosophy lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

Roos Abels heeft een lief en klassiek gezicht met lippen waar je op slag jaloers op zou worden. Dit model uit Purmerend loopt vanaf haar veertiende de internationale catwalks en is nu nog steeds één van de jongsten. In Milaan had Roos een topseizoen. Wij zagen haar bij Philosophy waar ze met Jessie Bloemendaal en Sara Dijkink op de binnenplaats van de universiteit (de showlokatie) even aan het chillen was.

Nederlandse modellen
Sara Dijkink bij Philosophy lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

Sara Dijkink, piepjong als Roos Abels, is één van die modellen die ongemerkt naar de top schieten. Vorig jaar werd ze exclusief geboekt voor Louis Vuitton en sindsdien zit deze Nederlandse beauty in de lift richting de top. In Milaan liep ze 9 shows voor de grootste modehuizen (onder meer Marni, Dolce & Gabbana en Dsquared2). Sara heeft eigenlijk alles wat je zou wensen. Een hartvormig gezichtje, volle lippen, blauwe ogen in combinatie met donker haar.

Nederlandse modellen
Luna Bijl bij Etro lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

Luna Bijl was voor ons een nieuw gezicht en ook zij is een opvallende verschijning, zij het op een heel andere manier dan Marjan Jonkman. Luna is één en al sportiviteit en gezondheid, en dat is in de modewereld met al die etherische figuurtjes vrij uitzonderlijk. Ze heeft stalen buikspieren (dat zagen we bij Etro) en houdt van motorcrossen en kickboksen.

Klik hier om naar de volgende pagina te gaan

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE