Trendystyle.net | Liefde en relaties | Een beetje chatten (flirten) kan geen kwaad, toch? :-)

Een beetje chatten (flirten) kan geen kwaad, toch? :-)

Stel: je hebt een vaste relatie en je raakt aan het chatten met een ander …

chatten-800
To chat or not to chat?

Stel: je hebt een vaste relatie en je raakt aan het chatten met een ander en die chat loopt een… uhm… béétje uit de hand. Dat overkwam T. die zich tot ons wendde om advies. In overleg met T. hebben we haar mail gepubliceerd, in de hoop dat jullie haar ook kunnen raden.

Maar eerst de mail van T.:

Ik ben 38, ben al 12 jaar met mijn vriendje en het gaat allemaal goed tussen ons. Maar vorige week is er iets gebeurd dat me helemaal uit mijn evenwicht heeft gehaald. Ik had een meeting met iemand voor mijn werk. Hij zag er goed uit en vond mij geloof ik wel leuk. Omdat we nog wat details moesten uitwerken, vroeg hij mijn Whatsapp en ik heb dat gegeven. Normaal toch? Maar het liep heel anders dan ik had verwacht. Hij tekstte me zaterdag en begon direct ontzettend te flirten. Hij had een enorme drive en eerlijk gezegd vond ik het wel een beetje spannend. En ik was natuurlijk ook gevleid dat zo’n knappe man in mij geïnteresseerd was. Hij ging enorm snel in de chat, vroeg om een foto van mij (naïef genoeg begreep ik niet eens om wat voor een foto het ging) en stuurde mij toen een foto van hemzelf met ontbloot bovenlijf en de rest onder de lakens. Toen begreep ik pas waar hij op aanstuurde. Ik heb de chat snel afgekapt maar was behoorlijk in de war. Aan de ene kant vond ik het enorm spannend, maar aan de andere kant voelt dit gewoon helemaal niet goed naar mijn partner toe. Ik voel me verward, gevleid, ook een beetje vies en beledigd dat hij dit met mij wilde doen (hij weet dat ik een relatie heb), verlegen en beschaamd dat ik vlinders in mijn buik voel. Dit heb ik sinds mijn tienertijd niet meer gehad. Help! Wat moet ik hiermee? Heb ik er goed aangedaan om het direct af te kappen of is zo’n chat onschuldig en mag je dat extra plezier dat het je geeft meepakken in je leven? Moet ik het mijn partner vertellen? Alsjeblieft jullie raad. T. (verward)

T. zit hier met een dilemma. Tegenwoordig hebben we, dankzij internet, sneller contact met anderen. Chatten is een bijzonder fenomeen. Je geeft jezelf veel gemakkelijker bloot. Het kan zo maar gebeuren dat het met iemand uitzonderlijk goed klikt en voordat je het weet wordt de chat intiem, al dan niet met virtuele seks. Het is goed om je hiervan bewust te zijn en je goed af te vragen wat jij wilt.

Met een intieme of sekschat-relatie begeef je je op gevaarlijk terrein. Je kunt het niet als ‘virtueel en daarom onschuldig’ afdoen. Een intieme chatrelatie kan energie aan je relatie onttrekken, kan je relatie zelfs schaden. Het is goed om je af te vragen waarom je overweegt om eraan mee te doen.

En dus vragen we aan T: Hoe zit het met jouw vaste relatie? Mis je daarin iets? Ervaar je die als een sleur? Hoe is jullie seksuele leven? Dit zijn allemaal dingen die je eens tegen het licht zou moeten houden. Of je verder gaat met je chat, moet je zelf beslissen. Het is voor ons geen kwestie van moraal, maar van wat jij van het leven wilt.

Dit is onze mening, maar jullie hebben er ook vast ideeën over of misschien heb je het wel eens meegemaakt. We zijn benieuwd naar jullie reacties.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE