Trendystyle.net | Culinair | Echte warme chocolademelk maak je zo!

Echte warme chocolademelk maak je zo!

Wat is er troostender dan een mok echte warme chocolademelk als het buiten koud en donker is? De lekkerste chocolademelk maak je van gesmolten chocolade, zoals grootmoeder dat deed.

Echte warme chocolademelk
Echte warme chocolademelk

Je hebt warme chocolademelk en warme chocolademelk. De klassieke warme chocolademelk is krachtig en vol, en heeft een consistentie die tussen melk en chocoladepasta in ligt. Probeer het recept hieronder maar eens voor chocolademelk zoals uit die goeie ouwe tijden!

Heb je eenmaal een mok met dit geurige, donkere troostdrankje in je handen, sluit dan de koude, donkere wereld buiten en kruip onder een kleurige plaid op de bank. Zo is het leven goed!

Ingrediënten voor 3 personen

  • 120 gram smeltchocolade (70%)
  • 20 gram suiker
  • 20 gram cacaopoeder
  • 20 gram maïzena
  • 500 gram volle melk

Bereiding

Breek de chocolade in stukken en smelt de chocolade – onder voortdurend omroeren – au bain marie. Zet de gesmolten chocolade apart.

Doe dan in een ander pannetje de cacaopoeder, de maïzena en de melk. Vermeng alle ingrediënten met een garde met elkaar totdat er geen klontjes meer zijn.

Breng dan de melk aan de kook en voeg onder voortdurend roeren de suiker toe. Giet de kokende melk bij de gesmolten chocolade en verwam het geheel totdat de chocolademelk de perfecte consistentie heeft. Verdeel het warme drankje over de mokken en geniet ervan!

Door: Hanne Katten

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE