Denken mannen minder aan seks dan we dachten?

Denken mannen minder aan seks dan we dachten?
Denken mannen minder aan seks dan we dachten?

Mannen denken altijd aan seks, vrouwen houden er diepere gedachten op na houden. Zij zou het leven van de meer filosofische en emotionele kant bekijken terwijl hij eigenlijk maar aan één ding zou denken… Hoeveel is er van waar?

Seks, eten en drinken

Terri Fisher, psycholoog verbonden aan de universiteit van Ohio, heeft het nu eens willen uitzoeken. Is het waar dat hij (zo) vaak aan seks denkt? Ze heeft een meer onderbouwd antwoord op deze vraag willen geven.

Fisher heeft haar onderzoek in verschillende fasen opgedeeld. Allereerst heeft ze aan een kleine 300 mannelijke en vrouwelijke studenten gevraagd om aan te geven hoeveel ze gemiddeld aan seks denken. Met deze vraag kon ze inschatten of de deelnemers geneigd waren om er in meer, mindere of normale mate mee bezig te zijn.

Vervolgens heeft de psychologe de studenten gevraagd om een schatting te geven van hoeveel keer ze per dag aan seks, eten en slapen denken. Daarna heeft ze de deelnemers een teller gegeven waar ze elke keer op moesten klikken als ze aan seks, eten of slapen of alles wat daarmee te maken had, dachten. De vragen over eten en slapen waren bedoeld om deelnemers niet te laten begrijpen dat het alleen om de hoeveel gedachten aan seks ging.

Mannen ‘aardser’ dan vrouwen

Uit het onderzoek zou zijn gebleken dat mannen in ieder geval niet elke 7 seconden aan seks denken, zoals dat wel gezegd wordt, maar gemiddeld ongeveer 19 keer per dag. De vrouwen zouden aan gemiddeld ongeveer 10 keer per dag komen en dus minder (maar niet zo ontstellend veel minder, volgens ons) dan de mannen.

Opvallend zou verder zijn dat, afgaande op de klikresultaten, de mannelijke deelnemers vaker dan de vrouwelijke deelnemers gedachten zouden hebben aan alles dat ‘aardse zaken’ als eten en slapen betreft. Natuurlijk moet je dit soort resultaten altijd interpreteren, onderstreept de psychologe. Het zou ook zo kunnen zijn dat mannen zich meer bewust van deze gedachten zijn en daarom dus meer op de teller hebben geklikt. Maar in ieder geval lijken vrouwen minder interesse in basisbehoeften als eten en slapen te hebben dan mannen…

En… denkt hij minder aan seks dan wij dachten! Positief of niet?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE