Dagboek van een fashionista. Op ballerinajacht in Bangkok

ballerina-trend-zomer-2016-03
De enige verkoeling: het zwembad

Hoi uit Bangkok! Het is hier ontzettend heet. Een lippenstift moet je niet bij je hebben want het wordt een rozerood plasje in je tas. En een ijsje is helemaal niet te doen want het is binnen een paar seconden een drapperige milkshake. Het kwik wijst constant boven de veertig graden. In veertig jaar is het hier niet zo lang achter elkaar zo heet geweest.

ballerina-trend-zomer-2016-06
Bangkok tegen schemering. Nog steeds heel heet…

En dus zocht ik verkoeling in één van die grote warenhuizen. En wie liep ik daar tegen het lijf? Ploy Chava… en dat zegt je natuurlijk niets. Ze is ‘dochter van‘, it-girl en doet iets in de mode (ik zie haar altijd bij Fashion Weeks in Parijs). Ze was een heleboel selfies aan het ‘uitdelen’.

En laat ze nu van die beeldige roze ballerina’s met linten aan haar voeten hebben! En laat onze redactie nu net afgelopen week een artikel over de nieuwe ballerina trend hebben gepubliceerd wat betekent dat ik er op dit moment dus ontzettend vatbaar voor ben. Ken je dat fashionista gevoel?

En dus… heb ik Ploy direct geinstagramd en natuurlijk stond vond ik het merk en ook de showroom van de ballerina’s. De exemplaren die Ploy aanhad, zijn een ‘special edition’ die ze heeft ontworpen voor een groep jonge Thaise ontwerpers (OandB – kan de naam voor ons althans nog erger?).

ballerina-trend-zomer-2016-02
Mijn nieuwe ballerina’s
ballerina-trend-zomer-2016-01
Allemaal ‘Audreys’

De dag daarna was ik al in de showroom in een overigens superleuke buurt van Bangkok (Soi Ari,  BTS Ari skytrain, opzoeken als je er bent!) met leren ballerina’s die allemaal ‘Audrey’ heten. Ploys special edition moest je echter op internet bestellen maar op de bekende Thaise manier kwam er uiteindelijk toch nog één enkel paar in precies mijn maat uit het magazijn!

Het is toch elke keer weer verbazingwekkend hoe de Thais de modetrends weten te interpreteren. Al in de jaren ’70 kwam de bekende Italiaanse ontwerper Fiorucci naar Bangkok om hier ideeën op te doen.

Helemaal blij met de buit trakteerde ik me daarna op een klassieke som tam thai (papaja salade) en doerian ijs (lekker stinken!).

ballerina-trend-zomer-2016-04
Som tam (rauwe papaja salade) en yam woon sen (vermicelli salade met garnalen en inktvis)
ballerina-trend-zomer-2016-05
Doerian ijs met pindanoten, zo lekker!

Blij!

Door Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop

 

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE