Trendystyle.net | Lifestyle | ‘De Amerikaanse Prinses’ van Annejet van Zijl. Een sterke vrouwen verhaal

‘De Amerikaanse Prinses’ van Annejet van Zijl. Een sterke vrouwen verhaal

Als je het idee hebt dat je enorm veel tegenslag in je leven hebt, dat …

de-amerikaanse-prinses
De Amerikaanse Prinses, Annejet van der Zijl

Als je het idee hebt dat je enorm veel tegenslag in je leven hebt, dat het eigenlijk niet erger kan, als je denkt dat je even niet meer verder kunt… lees dan het boek ‘De Amerikaanse Prinses’ van Annejet van der Zijl. (Lees het ook als je geen tegenslag hebt!)

‘De Amerikaanse Prinses’ is een ultiem sterke-vrouwen-verhaal. Het is een biografische roman die je meesleept en waarbij je eigen ellende wellicht, al was het maar voor even, verbleekt. Meer nog, dit verhaal steekt je een hart onder de riem!

Als een mantra blijft ‘De Amerikaanse Prinses’, geboren Allene Tew – Amerikaans plattelandsmeisje dat later in haar leven ‘Europese’ titels als Prinses en Gravin zal verwerven (en verliezen) – het herhalen:

‘COURAGE ALL THE TIME – HOU ALTIJD MOED.’

Trefzeker en direct, zonder ooit al teveel sentiment, vertrouwt Annejet van der Zijl – na diepgaand onderzoek – de biografie van Allene Tew aan papier toe. De reconstructie van Allenes leven leidde Annejet van der Zijl naar vele plekken in de wereld: New York, Parijs, Pitssburgh en Newport, maar alles begon in een zeehuis in Cap-d’Ail in Zuid-Frankrijk…

Allene Tew, een haar onbekende vrouw, trok Annejet van der Zijls aandacht, zo schrijft ze in het laatste hoofdstuk ‘Gedachten bij dit boek’, vanwege de manier waarom ze met tegenslag omging. Het zette Annejet aan de hand van het schrijven van deze biografie ook aan tot een eigen persoonlijk onderzoekje naar de vraag: hoe met verlies om te gaan. Elke keer als je denkt dat het ‘gedaan’ is met Allene Tew krabbelt ze weer op en komt ze sterker dan ooit terug. Juist ook dit psychologische aspect maakt dit boek meer dan een biografie of zo je wilt een waarlijk gebeurde avonturenroman.

Tot slot is ‘De Amerikaanse Prinses’ ook nog eens een schitterende vertelling van de Amerikaanse en Europese geschiedenis vanuit een heel ander perspectief dan dat wij dat kennen. Het is echt wonderbaarlijk te ontdekken hoe een luxe leven de elite eind negentiende eeuw in Amerika leefde. En hoe deze elite zich afzette tegen de nieuwe rijken.

Ook is het boeiend om te zien hoe het ‘aristocratische’ Europa begin 20ste eeuw door de Amerikanen werd ervaren. Ondertussen speelt Allene Tews leven zich dan ook nog eens af tegen de achtergrond van de Russische revolutie en twee Wereldoorlogen. Al met al heb je met dit boek dus ook nog eens een flink stuk geschiedenis te pakken. Maar dan wel op de allerbeste manier! Verpakt in een snel, pakkend en bemoedigende verhaal.

‘COURAGE ALL THE TIME – HOU ALTIJD MOED’

De Amerikaanse Prinses, Annejet van der Zijl, ISBN: 9789021400747 (E-book),  ISBN: 9789021400730 (hardcover)

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE