Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Huidveroudering. Wat doe jij ertegen?

Huidveroudering. Wat doe jij ertegen?

Onze huid veroudert, zoals alles om ons heen. Dat onze huid veroudert is zichtbaar voor …

sole800x533
Huidveroudering. Wat doe jij ertegen?

Onze huid veroudert, zoals alles om ons heen. Dat onze huid veroudert is zichtbaar voor onszelf en op den duur ook voor je omgeving. Alleen al daarom is het belangrijk om onze huid, een optimaal visitekaartje, goed te verzorgen. Jammer genoeg verwaarlozen we ‘m nog wel eens of werken we met verkeerde gewoontes huidveroudering in de hand.

Wat kunnen we doen om huidveroudering tegen te gaan?

Er zijn een aantal dingen die we kunnen doen om huidveroudering tegen te gaan. Eigenlijk kennen we deze regels allemaal al, maar soms – zeker aan het begin van de zomer – is het goed om er nog even bij stil te staan.

1. Bescherming tegen de zon

Bescherm je huid altijd tegen de zon. Vermijd intensieve blootstelling (dus niet urenlang zonnebaden of op een luchtbedje in de zee dobberen, hoe heerlijk het ook is) en gebruik altijd een antizonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Ook de zonnebank is slecht voor je huid.

2. Rook niet

Ook dit is een bekend gegeven maar voor velen toch een moeilijk punt. Door roken vermeerdert het aantal vrije radicalen in het bloed en daardoor verouderen de huidweefsels sneller.

3. Voldoende vitaminen en antioxidanten

Houd een correct voedingspatroon aan met niet al teveel dierlijke verzadigde vetten en zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en antioxidanten binnenkrijgt. De laatste moeten vroegtijdig worden ingenomen om toekomstige schade aan de huidweefsels zoveel mogelijk te voorkomen. Verder zijn ook de vitaminen A en E, het co-enzym Q10 en bioflavonoïden die gewoonlijk in fruit en groenten te vinden zijn, belangrijk. Ook vetzuren zoals omega-3 en omega-6 die in vis en gedroogd fruit te vinden zijn, kunnen helpen in de strijd tegen vroegtijdige veroudering en welvaartsziekten.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE