Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Cellulite-therapie. Fruit, groenten en peulvruchten tegen een sinaasappelhuid

Cellulite-therapie. Fruit, groenten en peulvruchten tegen een sinaasappelhuid

Wist jij dat fruit, groenten en peulvruchten ideaal zijn om cellulite te lijf te gaan? …

Cellulite-therapie
Cellulite-therapie

Wist jij dat fruit, groenten en peulvruchten ideaal zijn om cellulite te lijf te gaan? Laten we je uitleggen waarom.

Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van cellulite niet zozeer in een gebrekkige bloedcirculatie maar vooral ook in het vetweefsel moet worden gezocht. Als dit zo is, heeft dat ook gevolgen voor de manier waarop cellulite te lijf kan worden gegaan.

In geval van cellulite denken we vaak direct aan een slechte bloedsomloop (vooral de plaatselijke microcirculatie). Uit internationale onderzoeken blijkt echter dat de oorzaak ook in het vetweefsel te vinden is. Dit vetweefsel fungeert als endocrien orgaan. Het scheidt verschillende stoffen af waardoor – kort door de bocht gezegd – ontstekingen ontstaan en de huid een ‘sinaasappelachtig’ aanzien krijgt. Dit gaat bovendien samen met een ‘verzuringsproces‘.

Het is allemaal een beetje technisch, maar waar het om gaat is dat deze visie op de oorzaken van cellulite ook leidt tot andere ideeën om sinaasappelhuid te bestrijden. Zo is het belangrijk om in ieder geval, voor aanvang van een behandeling tegen cellulite, het verzuringsproces tegen te gaan met een voedingspatroon dat vooral fruit, groenten en peulvruchten bevat en minder vlees en suiker (zoetigheden).

Natuurlijk is alleen fruit, groenen en peulvruchten eten niet voldoende om van je cellulite af te komen. Cellulite is het gevolg van een complex samenstel van processen en het tegen gaan van verzuring is maar één enkel aspect van de therapie. Maar wel een aspect dat een steentje kan bijdragen. Er bestaat geen wondermiddel of één enkele kuur voor cellulite, maar wil je een goede start maken met een behandeling, begin dan eerst met detoxen. Met fruit, groenten en peulvruchten dus.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE