Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Bronzing powder voor een stralende zomerlook

Bronzing powder voor een stralende zomerlook

Nog geen goudbruin zomers kleurtje? Een beetje bleek voor de tijd van het jaar? Een …

Bronzing powder
Bronzing powder voor een stralende zomerlook

Nog geen goudbruin zomers kleurtje? Een beetje bleek voor de tijd van het jaar? Een vermoeid uiterlijk dat wel een boost mag hebben? Tijd voor een geraffineerd vleugje bronzing powder!

Bronzing powder is een poeder die een gloed over je gezicht legt alsof je in de zon bent geweest of net terug van vakantie bent (en dat zonder dat je huid is blootgesteld aan de schadelijke invloeden van de zon!). Dit zomerse make-up product moet dus als het ware een echt goudbruin tintje simuleren. En het voordeel is dat je je goudbruine tintje ’s avonds gewoon weer met het kraanwater wegspoelt. Je kunt op deze manier, als je dat zou willen, iedere dag van make-up look veranderen.

Juist omdat de bronzing powder er natuurlijk en zonnig moet uitzien, vergt de keuze en het aanbrengen van dit product wel enige handigheid. We hebben wat praktische tips om je mooi op te maken met bronzing powder.

Niet te donker!

Iedereen kent de zwaar opgemaakte gezichten uit de jaren ’80 wel. Dit is dus nìet de look die we willen creëren. Voor een geraffineerde look en een natuurlijk resultaat kies je de bronzing powder niet te donker. Houd als vuistregel ‘maximaal twee tinten donkerder dan je eigen huidkleur’ aan.

Ga voor kwaliteit

Het is belangrijk om een kwalitatief goed bronzing product te gebruiken. De poeder moet zich gemakkelijk en egaal laten verspreiden en zich niet ophopen zodat er vlekken ontstaan.

Kies de goede kleur

Stem de toonaard van de bronzing powder af op je eigen huidkleur.

Ben je licht van huid en kleurt je huid in de zon eerder rozig rood dan bruin, kies dan een bronzing powder met een roze of perzikachtige ondertoon.

Kleurt je huid in de zon goudbruin, kies dan een bronzing powder met een goudachtige ondertoon.

Het je een olijfkleurige huid, ga dan voor tinten als goud, maar ook koper en (natuurlijk!) brons.

Een kleur die je absoluut moet vermijden, wat voor huidkleur je ook hebt, is oranje! Oranje is echt iets van de jaren ’80. Een oranje gezicht is niet mooi (maar het wel één van de meest gemaakte stijlfouten)!

Accentueer die zones die in de zon bruin kleuren

Gebruik je gewoonlijk foundation om je huid een egaal aanzien te geven, breng dan eerst dit product aan. Matteer de huid met wat kleurloze losse poeder die je met een grote kwast en losse hand aanbrengt. Daarna breng je de bronzing powder aan.

Gebruik voor het aanbrengen van de bronzing powder een middengrote kwast. Vergeet niet om de kwast even af te tippen voordat je deze over je gezicht strijkt. Breng de poeder nu aan op die zones die gewoonlijk het eerst bruin kleuren in de zon. Dit zijn vooral de ‘uitstekende delen’ in je gezicht: jukbeenderen, neus, voorhoofd en kin.

Werk van je slapen richting je jukbeenderen, strijk de kwast over neus en kin en tip wat bronzing powder ofwel op het midden van je voorhoofd ofwel op de beide weerszijden ervan maar kleur niet je gehele voorhoofd in! Vergeet niet om de kwast ook lichtjes over hals en decolleté te halen.

Oplichtende deeltjes voor een stralend uiterlijk

Bronzing powder bevatten per definitie oplichtende deeltjes die het licht weerkaatsen maar de mate waarin ze glanzen en schitteren verschilt. Voor overdag kun je een wat bescheidenere bronzing powder kiezen, voor de avond kies je een bronzing powder met een opvallend glanseffect. Voor een stralende look!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE