Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapsels vrouwen 2024 en haar trends | Beroemde korte kapsels

Beroemde korte kapsels

De overstap van kort naar lang haar symboliseert vaak een overgangsperiode, een fase in ons …

De overstap van kort naar lang haar symboliseert vaak een overgangsperiode, een fase in ons leven die in het teken van veranderingen staat. Soms ook is de ommezwaai naar een kort kapsel ingegeven door de zin in vernieuwing. Wat de reden ook is waarom je voor een frisse, korte haarcoupe kiest, doe je het, doe het dan goed en kies voor een kapsel met karakter.

In de loop van de jaren hebben we heel wat beroemde en verfijnde voorbeelden (lees: stijliconen) gehad. De korte kapsels van veel VIPs zijn vandaag de dag nog steeds een geweldige inspiratiebron. We hebben drie beroemde korte kapsels voor je uitgekozen. Pittig, vrouwelijk en toevallig alledrie blond!

In de jaren ’60 zagen we de eerste ‘warrige’ en nonchalante boblijn-kapsels. Deze rond geknipte kapseltjes waren niet meer perfect en glad geföhnd zoals het bekende Doris Day kapsel, maar het haar was rond het gezicht in laagjes geknipt. Een beroemd voorbeeld is het korte kapsel van Barbara Eden (bekend van ‘I Dream of Jeannie’).

In de jaren ’70 trok Goldie Hawn in het begin van haar carrière de aandacht met een fantastisch kort kapseltje dat haar gezicht en vooral haar ogen goed deed uitkomen.

In de jaren ’80 en ’90 inspireerde Meg Ryan met haar superkorte kapsel vele vrouwen om de schaar in het haar te zetten en Ryan te imiteren. Helaas waren niet alle pogingen al te geslaagd. Je hoefde maar plaats te nemen op de stoel van de verkeerde kapper en je was omgeturnd in een slonzige huisvrouw in plaats van in een Hollywood-ster!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE