Beroemde korte kapsels

De overstap van kort naar lang haar symboliseert vaak een overgangsperiode, een fase in ons leven die in het teken van veranderingen staat. Soms ook is de ommezwaai naar een kort kapsel ingegeven door de zin in vernieuwing. Wat de reden ook is waarom je voor een frisse, korte haarcoupe kiest, doe je het, doe het dan goed en kies voor een kapsel met karakter.

In de loop van de jaren hebben we heel wat beroemde en verfijnde voorbeelden (lees: stijliconen) gehad. De korte kapsels van veel VIPs zijn vandaag de dag nog steeds een geweldige inspiratiebron. We hebben drie beroemde korte kapsels voor je uitgekozen. Pittig, vrouwelijk en toevallig alledrie blond!

In de jaren ’60 zagen we de eerste ‘warrige’ en nonchalante boblijn-kapsels. Deze rond geknipte kapseltjes waren niet meer perfect en glad geföhnd zoals het bekende Doris Day kapsel, maar het haar was rond het gezicht in laagjes geknipt. Een beroemd voorbeeld is het korte kapsel van Barbara Eden (bekend van ‘I Dream of Jeannie’).

In de jaren ’70 trok Goldie Hawn in het begin van haar carrière de aandacht met een fantastisch kort kapseltje dat haar gezicht en vooral haar ogen goed deed uitkomen.

In de jaren ’80 en ’90 inspireerde Meg Ryan met haar superkorte kapsel vele vrouwen om de schaar in het haar te zetten en Ryan te imiteren. Helaas waren niet alle pogingen al te geslaagd. Je hoefde maar plaats te nemen op de stoel van de verkeerde kapper en je was omgeturnd in een slonzige huisvrouw in plaats van in een Hollywood-ster!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

1 gedachte over “Beroemde korte kapsels”

  1. Ik was 17 toen ik tegen mijn kapster zei: ”Knip het maar tot de uitgroei af” Ze heeft wel een aantal keer gevraagd of ik het wel zeker wist, ik stond er op! Ik was klaar met dat lange doodgeverfte haar! Iedereen vond het fantastisch. Ik heb stekels gehad, daarna a-symmetrisch, een hanenkam en nu weer kortgeschoren a-symmetrisch. Elke kleur staat en ik zie er vlotter uit. Als ik foto’s van mijn lange haar zie, denk ik:”Oei wat stond dat onverzorgd, armoedig en sloeberig, dat ik dat nooit zag!”

    Ik ga dus niet meer voor lang en blijf kort zeker aan de zijkanten! Als ik het bovenop lang wil, koop ik wel extantions, die kun je altijd weghalen!

Reacties zijn gesloten.