Kapseltrend: een moderne interpretatie van de vintage finger waves

De haartrends voor winter 2015 lopen enorm uiteen. Aan de ene kant zijn beach waves in de mode (vrij bijzonder voor de winter), aan de andere kant zien we kunstige kapseltjes met contrasten tussen glans en mat en vintage kapsels met een moderne twist.

Ken je die sensuele en ultravrouwelijke kapseltjes met golven (finger waves) uit de jaren '20 en '30? Vast wel! Ze vormen - opnieuw - een inspiratiebron voor hair stylisten en modeontwerpers.

Het Italiaanse modehuis Cividini in Milaan liet de mannequins voor de modeshow voor winter 2015 2016 een zwoel golvend kapseltje aanmeten. Het kapsel was een moderne interpretatie van de vintage finger waves.

Van voren vertoonde het kapseltje de bekende golfbewegingen maar van achteren was het haar verrassend genoeg steil en recht. Dit kapsel is stijlvol en tegelijkertijd supersexy.

Hoe ga je te werk?

Maak je haar steil met een straightener. Maak dan een middenscheiding en breng een sterke haargel op de haarwortels rond de scheiding aan. Hair stylist Robert Paganini die de haarlook voor Cividini creëerde, gebruikte hiervoor 'Master Gel Effetto Cemento' maar iedere andere sterke gel is prima.

Maak met je vingers of een kam de gewenste golfbeweging in je haar en zet de lokken met haarclips vast (zie de foto's!). Doe in de tussentijd je make-up. Verwijder de clips en fixeer het kapsel met haarlak. Blijven de golfbewegingen niet zitten zoals jij wilt, zet ze dan vast met schuifspeldjes in dezelfde kleur als je haar. Niemand die het ziet!

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie

GESPONSORDE LINKS