Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | 3x Anti-aging tips voor een strakke kaaklijn

3x Anti-aging tips voor een strakke kaaklijn

Mag jouw kaaklijn (oei, heb je daar ooit aan gedacht?) gezien worden? We hebben 3x anti-aging tips voor je.

Beauty trends. 3x Anti-aging tips voor een strakke kaaklijn
Beauty trends. 3x Anti-aging tips voor een strakke kaaklijn. Foto: Charlotte Mesman

Bijna zomer. De nekjes mogen weer bloot! Heerlijk maar misschien ook jammer want die sjaals en hoge coltruien camoufleerden wél heel mooi een verslapte kaaklijn. We hebben zijn op zoek gegaan naar alternatieven, en hebben 3x anti-aging tips voor een strakke kaaklijn voor je, zonder dat je daarvoor onder het mes moet.

Anti-aging tip 1: masseer je kaaklijn

Iedereen weet dat je huid baat heeft bij massage. Trek elke dag een paar minuten extra uit om je kaaklijn te masseren. Het beste moment is ’s morgens tijdens het aanbrengen van je dagcrème. Strijk met je wijsvinger en middelvinger over je kaaklijn, van het midden van je kin richting je oren.

Anti-aging tip 2: gezichtsfitness

Net zoals je je lichaam traint voor een strakker lijf, zo kun je ook je gezichtsspieren trainen voor strakkere contouren. Klinkt logisch, toch? Een snelle oefening: zeg de vijf klinkers van het alfabet met een overdreven mimiek. Doe dat ’s morgens nadat je je dagcrème hebt aangebracht zodat je huid soepeler is. In plaats van crème kun je ook een ‘warming up’ van je gezichtsspieren doen door een warme handdoek tegen je gezicht te houden.

Anti-aging tip 3: werk aan je huid

Hoe strakker en elastischer je huid, hoe strakker de contouren, en dus ook je kaaklijn. Probeer een AHA of BHA exfoliant en verwen je huid met een serum op basis van vitamine C (L-ascorbic acid). Vitamine C is een antioxidant en werkt ontstekingremmend, maar stimuleert ook de aanmaak van elastine waardoor je huid elastisch blijft.

Toch niet tevreden? Dan zijn er altijd nog kaaklijn fillers. En verder zijn er altijd nog mode accessoires zoals seventies sjaaltjes en korte maar dikke schakelkettingen. Met deze accessoires verplaats je de aandacht. Ook grote, fantasierijke kettingen zijn perfect. Wie kijkt er nog naar jouw kaaklijn als jij een blikvanger om je hals hebt hangen?

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE