Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 22 ‘After holiday’ afslanktips. Snel weer in vorm na de feesten

22 ‘After holiday’ afslanktips. Snel weer in vorm na de feesten

De feestdagen brengen ons constant in verleiding met lekkernijen die we gewoonlijk niet (op zo’n …

afvallen-feesten-01
Afvallen na de Feesten

De feestdagen brengen ons constant in verleiding met lekkernijen die we gewoonlijk niet (op zo’n grote schaal) eten. Chocoladeletters, Kerstdiners, alcoholische drankjes, appelflappen en oliebollen. Bovendien zijn we uit ons ritme en eten we tijdens de feesten vaak op onregelmatige tijden. Logisch dat de naald van de weegschaal meer dan gewoonlijk naar rechts dreigt uit te slaan. Precieze gegevens hebben we niet voorhanden maar gemiddeld zou de Nederlander tijdens de Feesten zo’n 0,5 tot 6 kilo aankomen.

En dan komt januari en is het tijd om de balans op te maken én om in actie te komen. Stel voor jezelf vast wat de ‘schade’ is en formuleer je doel. Je plan van actie zal afhangen van hoeveel je aangekomen bent. Is de ‘schade’ beperkt dan zul je met wat kleine ingrepen al weer snel op je oude gewicht zitten. Ben je behoorlijk aangekomen, dan zal er meer tijd overheen gaan en zal je iets meer moeten doen dan voorlopig even al die lekkernijen laten staan.

We hebben een lijst met tips voor je opgesteld om je lichamelijke vorm weer terug te vinden. Zie het niet als ‘afzien’ of een ‘moeten’ maar schep er plezier in om je lichaam weer eens te verwennen met gezonde voedingsmiddelen. Dat maakt het veel gemakkelijker om je eetpatroon weer in goede banen te leiden.

Je zult onze tips vast kennen maar het kan inspirerend werken om ze toch nog eens door te nemen.

 1. Doe alle zoetigheden in de ban. Kun je niet helemaal zonder zoet, houd het dan op een stukje bittere chocolade per dag.
 2. Eet de gezonde dingen die je lekker vindt, maar ga voor kleinere porties. Kleinere borden kunnen helpen om minder op te scheppen. Maak de porties in de keuken klaar zodat de neiging om voor de tweede keer op te scheppen minder groot is.
 3. Ga voor een gezond ontbijt met vezels. Granen met melk of yoghurt bijvoorbeeld. Vermijd kant-en-klaar ontbijtgranen met toevoegingen. Geef de voorkeur aan een pak havermout. Je kunt er een paar rozijntjes aan toevoegen voor een zoete touch. Of ga voor volkorenbrood met een beetje jam. Maak het geheel compleet met een kiwi (ook goed voor de stoelgang).
 4. Check je koffie. Loop jij de deur bij Starbucks plat stap dan in deze periode over op een ‘light’ koffie. Slagroom, chocolade en andere dikmakers zijn even in de ban.
 5. Eet veel fruit en groenten.
 6. Haal je eiwitten uit mager vlees, vis en eieren.
 7. Geef de voorkeur aan fruit boven fruitsappen. Een stuk fruit vult meer.
 8. Ga voor gezonde tussendoortjes om niet met al teveel trek aan tafel te gaan.
 9. Eet langzaam. Dit is zo en zo al gezonder maar zorgt er ook voor dat je sneller voldaan bent.
 10. Drink een glas water voor de maaltijd om de trek te verminderen.
 11. Eet minder koolhydraten (pasta, brood en rijst) dan gewoonlijk maar schrap ze niet helemaal uit je dieet.
 12. Ga voor maaltijden waarvan je precies weet wat erin zit. Het beste is zelf koken. Controleer de ingrediënten van kant-en-klaar maaltijden op dikmakers.
 13. Let op met sauzen. Ook die kun je beter zelf klaarmaken. Een tomatensaus is mager en perfect voor over een pasta. Maak je salades aan met olijfolie en citroen of azijn.
 14. Maak je je salade aan met een dressing, giet de dressing dan niet uit de fles over je salade, maar haal je vork door de dressing en maak de salade daarmee aan. Je dosis dressing neemt aanzienlijk af.
 15. Wees creatief met kruiden en specerijen. Het zijn optimale smaakmakers.
 16. Wees matig met zout. Tijdens de Feestendagen hebben we er al genoeg van binnengekregen (denk aan zoutjes en al dat soort dingen). Teveel zout zorgt voor vochtophoping.
 17. Let op verborgen vetten in bewerkelijke broodsoorten, crackers, pizza’s en andere fabrieksproducten. Ga voor zo eenvoudig mogelijke producten met weinig ingrediënten.
 18. Laaf jezelf aan groentensoepen, warm en lekker, maar kies wel de goede: heldere soepen zonder crème. Beter nog als je ze zelf maakt van verse groenten.
 19. Wees actief. Kruip niet in een soort winterslaap weg op de bank maar pak dingen aan. Ruim sneeuw, style je huis, verzet meubels, ruim je kast op, maak schoon en verbrand calorieën.
 20. Verander van gewoonten. Neem de trap in plaats van de lift. Ga op een vrijdagavond dansen in plaats van naar de bioscoop.
 21. Zorg voor voldoende nachtrust.
 22. En last but not least een vrij ‘gekke’ tip: slaap in je geboortepakje (zonder PJ). Onderzoek wijst uit dat naakt slapen de gewichtsafname kan bevorderen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE