Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Maggie (14) gaat op dieet

Maggie (14) gaat op dieet

Maggie goes on a Diet. Dat is de titel van het nieuwe kinderboek van Paul …

Maggie goes on a Diet van Paul M. Kramer

Maggie goes on a Diet. Dat is de titel van het nieuwe kinderboek van Paul Kramer, auteur die al verschillende boeken voor de jeugd op zijn naam heeft staan. Een boek dat heel wat stof in Amerika heeft doen opwaaien omdat het jonge kinderen zou aansporen tot anexoria.

Maggie goes on a Diet

De cover van het boek vertoont een mollig meisje dat zichzelf een jurkje van zo’n drie maten te klein voorhoudt en in de spiegel kijkt. In het spiegelbeeld zien we een slanke versie van Maggie. Waarschijnlijk zou ze zichzelf graag zo zien. De veertienjarige Maggie in het boek speelt het trouwens ook klaar om zo slank te worden als haar spiegelbeeld. Het boek laat zich als volgt samenvatten. Van een onzekere dikke kleine meid verandert Maggie door te lijnen en te sporten in een zelfverzekerdheid meisje met een positief zelfbeeld.

Experts vinden tot Maggie goes on a Diet aanspoort tot anorexia

Het boek is officieel geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder maar wordt online ook voor kinderen van 4 tot 8 jaar aangeboden (het is nog niet verkrijgbaar maar kan wel alvast worden besteld). Met dit boek wil de auteur iets doen aan het groeiende probleem van overgewicht onder jonge Amerikaanse kinderen.

Over de manier waarop Kramer het aanpakt, wordt veel gediscussieerd. Volgens experts zou het boek kinderen op jonge leeftijd aansporen om op dieet te gaan en zou er bovendien een verband worden gelegd tussen ‘dik zijn’ en ‘impopulariteit’. Juist de combinatie van gewicht, lijnen en eigenwaarde zou gevaarlijk voor kinderen zijn. Het boek wordt ook door de media en bezorgde ouders hevig onder vuur genomen.

Maar wat vind jij ervan? Zou jij je kind ‘Maggie goes on a diet’ voorlezen? Denk je dat het verhaal educatief is of dat het juist verkeerd kan uitwerken?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE