Trendystyle.net | Lifestyle | 7 Redenen waarom het Griekse Rhodos op je verlanglijstje moet staan

7 Redenen waarom het Griekse Rhodos op je verlanglijstje moet staan

Het Griekse eiland Rhodos is een smeltkroes van culturen. Het ligt op de scheidslijn tussen …

Rhodos Griekenland
Zonsondergang op Rhodos

Het Griekse eiland Rhodos is een smeltkroes van culturen. Het ligt op de scheidslijn tussen West en Oost. Met het blote oog kun je Turkije aan de overkant van de blauwe zee ontwaren. De Middeleeuwse stad in Rhodos-stad is een sprookje. De twee pilaren met hertjes aan de ingang van de haven herinneren aan de Kolossus van Rhodos die eens, zo gaat het verhaal, hoog boven de stad uittroonde, totdat dit wereldwonder rond 225 v.Chr. door een aardbeving zou zijn neergehaald.

Allemaal redenen waarom Rhodos (hoog) op je verlanglijstje zou moeten staan. maar er zijn er nog meer! Lees verder en geniet alvast voor of droom weg bij deze foto’s.

7 REDENEN WAAROM RHODOS OP JE VERLANGLIJSTJE ZOU MOETEN STAAN

1. Omdat het Griekse eiland Rhodos enorm veel te bieden heeft

Rhodos Griekenland
De haven waar de Kolossus van Rhodos zou hebben gestaan

Anders dan de klassieke ‘blauwwitte’ eilanden is Rhodos geen vissersdorpje dat uitgegroeid is tot toeristische trekpleister. Rhodos is een wereld apart met een eigen leven en een boeiende historie waar ridders, Turkse sultans en Italianen in voorkomen. Rhodos-stad heeft, behalve een Middeleeuwse vesting, een eigen universiteit, ziekenhuizen en een uitgebreid centrum met boetieks en internationale winkelketens. De stad nestelt zich in de noordpunt van het eiland en is aan beide zijden om geven door de zee. Het is een stad waar je je onmiddellijk thuisvindt.

2. Omdat er steeds meer trendy lokalen in Rhodos-stad te vinden zijn

Rhodos Griekenland
Jazz club ‘The Last Butler’ in Rhodos stad

Behalve de klassieke Griekse tavernes vind je in Rhodos-stad steeds meer trendy lokalen. Van nail bars tot barber shops, van jazz bars tot trendy cafés.

3. Omdat de Middeleeuwse stad magisch is

Rhodos Griekenland
Het centrum van de Middeleeuwse stad Rhodos
Rhodos Griekenland
Socrates Street, een van de hoofdstraten van de Middeleeuwse stad

Zodra je binnen de muren van de Middeleeuwse stad komt, word je betoverd door haar schoonheid. Kasteel en stad zijn in optimale staat en geheel functioneel. De meeste toeristen beperken zich tot de restaurantjes en souvenirwinkeltjes maar het is fantastisch dwalen door de kleine steegjes waar je steeds weer nieuwe ontdekkingen doet en vaak geen mens tegenkomt.

4. Omdat het wel lijkt of je met twee verschillende zeeën te maken hebt

Rhodos Griekenland
De windkust van Rhodos eiland

De zee aan de ene kant van het eiland wordt vaak opgezwiept door een speelse wind en veroorzaakt golven die surfers en kitesurfers uit de hele wereld trekt (en de opstijgende en landende vliegtuigen doet dansen in de lucht). Aan de andere kant van het eiland is de zee lieflijker en kalmer. Aan die kant van het eiland, vlakbij Rhodos-stad, vind je de suggestieve badplaats Kalithea.

5. Omdat je op Rhodos verrukkelijk (vis) kunt eten

Rhodos Griekenland
Μαγιάτικο (magiatiko) ofwel ‘grote geelstaart’, een verrukkelijke vis die je op Rhodos kunt eten

Vis staat op Rhodos natuurlijk op het menu. Elke dag brengen de vissers verse vis aan land die in de betere restaurants op eenvoudige (de lekkerste!) manier wordt bereid en geserveerd. En verder kun je je natuurlijk laven aan Griekse salades met zachte fetakaas, aan olijven en yoghurt met honing, om maar een paar dingen te noemen.

6. Omdat Rhodos een perfecte springplank is om de omgeving te verkennen

Rhodos Griekenland
Het strand op de noordpunt van Rhodos stad met het karateristieke duikplatform

Vanaf Rhodos kun je enorm veel uitstapjes maken. Over land naar de suggestieve stad Lindos of naar de vlindervallei. En over zee naar omliggende eilanden of naar verschillende bestemmingen in het nabij Turkije.

7. Omdat Rhodos uitnodigt om aan je lichamelijke vorm te werken

Rhodos Griekenland
De slotgracht rond ’the Old Town’ is perfect om te joggen

Luieren aan het strand, slenteren door de stad, en spartelen in het zoute zilt zodat je lijf langzaam maar zeker goudbruin kleurt en strakker wordt. Dit is het moment om je te voegen bij de sportievelingen die tegen zonsondergang langs de verfrissend winderige kust joggen. Ook de voormalige slotgracht is een schitterend en rustig parcours voor beginnende en gevorderde joggers.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE