Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 6 Kapseltips voor een nieuwe haarlook (zonder schaar!) voor het nieuwe seizoen

6 Kapseltips voor een nieuwe haarlook (zonder schaar!) voor het nieuwe seizoen

We staan aan het begin van een nieuw seizoen en we willen op ons werk …

Kapseltips
5 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, balletknot bij Valentino, ph. Mauro Pilotto

We staan aan het begin van een nieuw seizoen en we willen op ons werk of op school allemaal een fantastische start maken. Daarbij hoort natuurlijk een nieuwe haarlook (zonder dat de schaar in hoeft). We hebben een aantal praktische haartips waarmee iedereen – handig of niet – in een handomdraai een nieuwe, up-to-date haarlook moet kunnen creëren! Doe iedereen versteld staan met jouw nieuwe kapsel.

De nieuwste haartrends

Na alle beach waves van afgelopen seizoenen willen we wel iets anders. Dat moet ook het idee van de modeontwerpers zijn geweest. De kapsels op de catwalks voor herfst en winter 2016 2017 ogen aanmerkelijk verzorgder. Krullen en een verzorgde slag komen terug. Opsteekkapsels en knotten doen ook nog mee. Ze zijn óf heel strak en verzorgd óf gewild rommelig met babyhaartjes rond het gezicht. Heerlijk veel nieuwe input dus om mee aan de slag te gaan!

Verzorgde krullen

6 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, zachte krullen bij Leitmotiv, ph. Mauro Pilotto
6 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, zachte krullen bij Leitmotiv, ph. Mauro Pilotto

Haal de krultang maar weer tevoorschijn. Mooie en vrouwelijke krullen zijn terug. Bereid je haar goed voor met een mousse en krul dan lok voor lok. Fixeer de krullen met een haarlak. Met deze haarlook zie je er fantastisch uit.

Let op: deze haarlook vergt enige voorbereiding. Moet je werken of naar school, plan er dan tijd voor in. Lukt het niet, stap dan over op één van de volgende kapsels.

De strakke balletknot

Kapseltips
5 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, balletknot bij Valentino, ph. Mauro Pilotto

Heb je op je eerste school- of werkdag (ja, verdorie, het kan gebeuren) een bad hair day, ga dan voor een strakke balletknot. Alles wat met ballet te maken heeft, is dit seizoen in de mode en zo’n knot doet het bij elke outfit goed. Trek alle haartjes mooi strak. Met dit kapsel zie je er geraffineerd en verzorgd uit en treed je de wereld met open vizier (een open gezicht) tegemoet, iets wat mensen graag zien.

De workout-knot

Kapseltips
5 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, workout-knot bij Blugirl, ph. Charlotte Mesman

De workout-knot kan uitkomst bieden op school- of werkdagen waarop je niet veel tijd hebt om je haar te doen maar je toch goed voor de dag wil komen. Breng je haar losjes en vrij ongeordend naar achteren en zet het met een elastiekje of speldjes vast. Trek nu wat lokken rond je gezicht los en laat ze lekker wapperen.

De vlecht

Kapseltips
5 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, rommelige vlecht bij Leonard, ph. Mauro Pilotto

Soms zou je het liefst een uur eerder opstaan omdat je er zo goed mogelijk wilt uitzien. Maar dat is niet altijd een garantie voor een geslaagde look. Vaak geldt dat hoe meer je je best op je haar doet, hoe minder leuk het zit. Maak het dan ook niet te moeilijk voor jezelf en houd het simpel, helemaal nu de trend ‘natuurlijk’ is.

Wil je haar niet, dan kun je je toevlucht nemen tot accessoires zoals een haarband of een sjaaltje. Vooral sjaaltjes zijn dit seizoen in. Toom je weerbarstige lokken ermee in. Even snel een losse vlecht (visgraatvlecht/franse vlecht, invlecht of opvlecht) maken, is ook altijd makkelijk. Trek de vlecht met je handen uit elkaar om ‘m wat rommeliger te maken. Trek ook het haar rond je gezicht wat losser zodat er meer volume in zit.

Krullen

5 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, papillotten krullen bij Stella Jean, ph. Charlotte Mesman
5 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, papillotten krullen bij Stella Jean, ph. Charlotte Mesman

Strakke krullen zijn dit seizoen helemaal hot, zowel voor kort als lang haar. Heb je krullen, accentueer ze dan. Kneed er flink wat product in voor een mooie, verzorgde vorm.

Heb je geen krullen van jezelf, overweeg dan eens om ’s avonds voor de klassieke krulspelden of papillotten te gaan. ’s Morgens borstel je ze losjes uit en zet je ze eventueel aan de zijkant vast met wat schuifspeldjes. Een ‘nieuw’ kapsel maakt je school- of werkdag bijzonder.

Steil haar

Kapseltips
5 Kapseltips voor een nieuwe haar look voor het nieuwe seizoen, steil haar bij Diesel Black Gold

De trends blijven zich heen en weer bewegen tussen uitersten. Zo zien we naast krullende kapsels ook weer steil haar. Dit is een heel eenvoudige look die ook voor korte(re) kapsels goed werkt. Maak je haar steil met de föhn of steiltang, maak een zijscheiding, breng het haar achter je oren en fixeer het met product. Dit is een heel geordende manier om je haar los te dragen. Vooral voor naar kantoor is dit een perfecte en tegelijkertijd vrouwelijke look.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE