Zou jij twee maanden zonder make-up kunnen?

Misschien heb je je afgevraagd waarom onze quickpoll van de week ‘Zou jij twee maanden zonder make-up kunnen?’ luidt. Deze vraag is geïnspireerd door het Amerikaanse initiatief ‘The Naked Face Project’ van Caitlin Boyle en Molly Barker.

Caitlin Boyle (27) en Molly Barker (51, triatleet) zijn samen, via verschillende projecten, actief op het gebied van eigenwaarde. Zij richten zich vooral tot tieners die zich om één of andere reden niet ‘mooi’ voelen. Het punt is, aldus Boyle op de website ‘Operation Beautiful’, dat we allemaal mooi zijn. You are enough… just the way you are! is één van haar slogans. Een van de actiepunten van Boyle is haar publiek aanraden om stickers (of post-its) op de spiegels om je heen te plakken waarop je bemoedigende teksten als ‘You are beautiful’ schrijft.

Samen met Molly Barker riep Boyle alle vrouwen van de VS op om twee maanden make-up en andere cosmetica als deodorant of scheermesjes te laten staan. Inmiddels zijn de twee ‘no make-up’ maanden verstreken. Vandaag (1 april) is het de laatste dag van ‘The Naked Face Project’.

De reacties van vrouwen die hebben meegedaan waren verrassend positief. Een veel gehoorde reactie was dat het veel tijd en geld bespaarde. Een andere vrouw zei dat haar huid zonder make-up nog nooit zo mooi was geweest. Wat men wel miste was het wegscheren van okselhaar en deodorant. Hygiëne bleek belangrijker dan mooi-maak-producten. Maar over het algemeen zouden de vrouwen zich zonder make-up goed hebben gevoeld.

Wat denken jullie ervan? Zouden jullie zonder make-up kunnen? En zonder scheren en deodorant?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

12 gedachten over “Zou jij twee maanden zonder make-up kunnen?”

 1. Ik heb toevallig ook net twee (bijna) make-up- en scheervrije maanden achter de rug. Zonder make-up was geen probleem, maar okselhaar en vooral ook beenhaar was erg irritant (ik kon de wind die door het haar op mijn benen waaide niet waarderen).

 2. zonder make up prima geen probleem maar zonder scheermesjes NO WAY. Ik zou me een aap voelen. Het is dan wel af en toe wel vervelend.. moet ik nou weer?? Maar ik vind (persoonlijk) een vrouw met oksel/beenhaar verschrikkelijk onvrouwelijk. En wat is er heerlijker da het gevoel van gladde benen? Maar ik kan wel zonder Lang leve het epileren!

 3. Zonder make-up is tijdens het uitgaan jammer, maar geen probleem.
  Geen deodorant is ook nog wel te doen, wordt gewoon vaker wassen.
  Maar m’n haren laten staan, nee dat nooit. Een week niet scheren vind ik zelf al verschrikkelijk.

 4. Ik moet deze maand geopereerd worden en vind het al vreselijk om
  zonder make up naar het ziekenhuis te moeten.
  De dagen na de operatie gauw een beetje lippenstift voor lippen en wangen en mascara opdoen. Het bezoek schrikt anders zo!
  Behaarde benen gaat nog, dan altijd een broek dragen, en manlief vind het helemaal niet erg!!Okselhaar, vreselijk.

 5. Ik denk dat ik makkelijk zonder make-up kan. Maar zonder scheren en deo echt alleen als ik in mijn eentje op een onbewoond eiland zou zitten… No f**ing way dat ik zonder deo naar mijn werk zou gaan. Moet ook een beetje aan mijn collega’s denken.

 6. Ik zou prima zonder make-up kunnen, maar zonder scheren of deo dat zou ik niet kunnen. Vind het toch wel prettig als ik me gewoon kan scheren.

 7. Pfff, als ik nu echt een beauty zou zijn… Dan zou ik t zonder make-up ook wel aandurven! Soms doe ik wel eens een dagje zonder, maar ik lijk dan wel ziek… En zonder scheermesjes, nee, echt liever niet!

 8. Ik zou willen dat ik juist 2 maanden make-up zou kunnen verdragen !!!
  Ik kan niet tegen make-up, ben voor veel producten overgevoelig, en wat er wel te koop is is onwijs duur !!!
  Dus ik zou de vraag graag omdraaien !!!

 9. Ik heb door de week geen make-up op, is mij teveel werk s’morgens. Wel vragen mensen mij dan vaak of ik me wel goed voel omdat ik kleine ogen heb en een wit gezicht. Daarom in de vrije tijd liever wel beetje mascara en poeder. Scheren….benen vind ik niet erg om niet te scheren. De rest wil ik graag fris en verzorgd houden, ook mijn vriend zou dit meer waarderen dan overal haar te zien, heeft hij zelf ook niet haha.

Reacties zijn gesloten.