Ook in herfst en winter 2022 2023 gaan we power jassen dragen

The bigger the better. Dat is het motto voor de nieuwe winterjassen voor het komende seizoen. Grote schouders zijn opnieuw een modetrend.

Modetrends herfst winter 2022 2023
Winterjassen 2022 2023. Photo courtesy of Stella McCartney

Lange jassen zijn voor herfst winter 2022 2023 weer helemaal terug. Maar let op want deze winterjassen zijn alles behalve klassiek! Sleutelwoorden voor de nieuwe winterjassen zijn: statement, power, volume, misschien zelfs couture. Het zijn imposante jassen met grote schouders waarin je de wereld met opgeheven hoofd tegemoet treedt.

Modetrends herfst winter 2022 2023
Winterjassen 2022 2023. Photo courtesy of Sportmax

De jassen zijn lang, we zeiden het al, en volumineus met brede schouders en soms aangesnoerde tailles. Een paar jaar geleden gingen we nog voor boxy volumes maar nu komt er meer bij kijken. De nieuwe jassen zijn artistiek, krachtig, uniek, futuristisch.

Modetrends herfst winter 2022 2023
Winterjassen 2022 2023. Photo courtesy of Stella McCartney

Ook spelen de ontwerpers met kleur en fantasieën. Op de catwalks voor winter 2022 2023 kwamen we klassieke kleuren als grijs, zwart, camel, leverkleuren en wit tegen maar ook uitzonderlijke kleuren als zachtroze, wijnrood, blauw.

Modetrends herfst winter 2022 2023
Winterjassen 2022 2023. Photo courtesy of Giambattista Valli

Om het nog maar niet over de fantasieën te hebben. Dierenprints, gobelinachtige fantasieën, diagonale strepen, etnische prints. Zo’n beetje alles kwam op de internationale catwalks voorbij.

De boodschap is duidelijk: het komende winterseizoen gaan we voor opvallende jassen met ongewone volumes, snitten en kleuren. Imposant, krachtig. We gaan weer poweren! Wij hebben er zin in. Jullie?

Foto van auteur
Charlotte is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE