Deze wenkbrauwen zijn niets vergelijken bij de ‘feather brow’

Wenkbrauwen trends 2017
Deze wenkbrauwen zijn niets vergeleken bij de ‘feather brow’

Al sinds 2014 zijn visagisten en beauty addicts geobsedeerd door wenkbrauwen. Het begon allemaal met de volle, sexy wenkbrauwen van Cara Delevingne. De hele wereld (de vrouwelijke helft althans) leed opeens aan ernstige brow envy! Cara is inmiddels een beetje op haar retour, maar bushy brauwen zijn nog steeds hot en zullen dat voorlopig nog zijn. Ook voor zomer 2018 zagen we op de catwalks imponerende wenkbrauwen.

In de tussentijd zijn de visagisten wenkbrauwen ook steeds fantasievoller gaan opmaken. Van gekleurde wenkbrauwen kijken we inmiddels niet meer op en ook glitterbrowen zijn geen nieuwigheid meer. De meest populaire brow is de Instagram-brow: ultraverzorgde brede brauwen met elkaar haartjes op zijn plaats. Maar er is meer…

De ‘Feather Brow’ van make-up artist Stella Sironen

Zo lanceerde de Finse make-up artist Stella Sironen de ‘feather brow’, wenkbrauwen met een veertjesvorm waarbij de haartjes boven en onder uit elkaar zijn gekamd zodat zich een scheiding vormt die de huid blootlegt. Voor Sironen was het een grap. Ze geeft de credit voor dit design aan haar vriendin Leevi die de gewoonte heeft haar wenkbrauwen in een soort ‘vogelachtige’ manier ophoog te kammen. De internet community nam het gevederde wenkbrauwdesign echter serieus op en de feather brow ging viraal.

Het is niet een wenkbrauw waar je je één-twee-drie op een alledaagse dag mee vertoont. Misschien zou je je er zelfs NOOIT mee moeten vertonen, maar grappig is’ie toch wel. En ook zeker niet al te moeilijk om na te doen.

Je borstelt de bovenste wenkbrauwhaartjes omhoog en de onderste haartjes naar beneden. Hiervoor gebruik je een wenkbrauwborsteltje of een oud, droog mascaraborsteltje. En nu komt het: om de haartjes in deze onnatuurlijke positie te dwingen en te fixeren gebruiken veel bloggers een… Pritt stick! Het lijkt ons wat wenkbrauw-onvriendelijk (het afhalen schijnt toch vrij eenvoudig te zijn) en daarom zouden we liever een wenkbrauwgel gebruiken.

Heb je eenmaal een mooie scheiding in de lengte in je wenkbrauwen aangebracht dan kun je de huid die vrijkomt zelfs opmaken met een kleurtje of er een smal lijntje glittertjes in aanbrengen. Van het een komt het ander. Doe eens gek, zouden we zeggen!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE