Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Waarom zijn we geobsedeerd door wenkbrauwen?

Waarom zijn we geobsedeerd door wenkbrauwen?

Het zal je niet ontgaan zijn: de beauty wereld is geobsedeerd door wenkbrauwen. Ze moeten …

Waarom zijn geobsedeerd door wenkbrauwen?

Het zal je niet ontgaan zijn: de beauty wereld is geobsedeerd door wenkbrauwen. Ze moeten breed, vol en perfect van vorm zijn. Sla de reclames en tijdschriften er maar eens op na. Geen model, celeb of blogger die niet behept is met een paar perfecte brauwen.

Maar waar komt deze rage vandaan? We vroegen het Eyebrow Stylist Cristina Angeli. Cristina werkte jarenlang met Shu Uemura en legt zich tegenwoordig helemaal toe op wenkbrauwen.

‘Het moment waarop Cara Delevingne bekend werd om haar wenkbrauwen tekent het begin van de rage rond de wenkbrauwen. Sindsdien zien we extreem veel aandacht voor deze zone in het gezicht. Alles draait om de oogomslag die met nodige aandacht voor de wenkbrauwen ‘gekleder’ overkomt, een beetje meer ‘rock’ maar tegelijkertijd ook ‘fluweelachtig’.

‘Cara Delevingne mag dan ook beschouwd worden als een pionier van deze trend, maar de echte, achterliggende reden moet gezocht worden in de sociale ontwikkelingen. De rol van de vrouw van vandaag is steeds ambivalenter. De grens tussen het mannelijke en vrouwelijke universum vervaagt en de oogopslag wordt steeds sterker en geeft steeds meer blijk van een zekere ‘aanwezigheid’ en kracht.’

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE