Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Wenkbrauwen. Moeten we dan allemaal die Frida Kahlo look adopteren?

Wenkbrauwen. Moeten we dan allemaal die Frida Kahlo look adopteren?

Moeten we dan allemaal die Frida Kahlo look adopteren? Het lijkt er wel op. Tenminste, …

Wenkbrauwen trends
Wenkbrauwen. Moeten we dan allemaal die Frida Kahlo look adopteren?

Moeten we dan allemaal die Frida Kahlo look adopteren? Het lijkt er wel op. Tenminste, als we afgaan op de tijdschriften en vooral ook op de brow bars waar we onze wenkbrauwen laten bijwerken.

Want het zijn vooral de brow bars die de trends van het moment propaganderen. Soms is er geen ontkomen aan! Een vriendin belde me deze week briesend na een bezoekje aan haar gebruikelijke brow stylist. Jarenlang al gaat ze er om de maand heen om haar – zoals ze het noemt – ‘meeuwenvleugelwenkbrauwen’ te laten retouchen. Haar wenkbrauwen die op driekwart lengte van de binnenste hoek een sierlijke opgaande beweging vertonen, precies als de vleugel van een meeuw, zijn haar signatuur.

Vol vertrouwen nam ze afgelopen week in de stoel van haar brow stylist plaats en vroeg om ‘het gebruikelijke’. Haar verbazing was groot toen ze zag dat de stylist dit keer voor een vrij mannelijke en rechte vorm ging en er bovendien een zwart verfje in plaats van bruin tegenaan gooide. Met zware, rechte en donkere brauwen, juist ja: à la Frida Kahlo, kwam ze weer uit de stoel. Weg waren haar geraffineerde wenkbrauwen met opgaande lijn. Ze herkende zichzelf niet meer.

Het kostte me heel wat moeite om haar te kalmeren. Wat haar het meest irriteerde, was dat de brow stylist – die haar voorlopig niet meer zal zien – haar niet wilde begrijpen. ‘Dit is hoe wij nu de wenkbrauwen doen’, zei ze. ‘Andere vormen doen we niet meer’.

Ik begrijp best dat dunne wenkbrauwen uit de mode zijn’, blafte mijn vriendin door de telefoon, ‘maar dat we allemaal met dikke struiken boven onze ogen door het leven moeten gaan en ik daar nog voor betalen moeten ook, vind ik bizar. Wordt er dan niet meer naar je vorm van je gezicht en naar die van je ogen gekeken? Moeten we allemaal aan dezelfde wenkbrauwen, of het je nu staat of niet?

Tja, wat moet je daar nu op zeggen? Een beetje gelijk heeft ze wel. Ik laat haar maar uitrazen en nam ondertussen mijn eigen wenkbrauwen in de spiegel nog eens goed onder de loep. Zoals je dat van een fervent trend watcher en beauty addict zoals ik kunt verwachten, vertoonden die inderdaad Kahlo-trekjes… Overigens en dat voor een goed begrip heb ik niets tegen Frida Kahlo. Ik vind haar fantastisch. Maar die wenkbrauwen die zijn van haar, dat is haar look. En wat is de mijne?

Lees ook:
Doe dit je wenkbrauwen niet aan!
Weet jij wat microblading is? 3 Technieken voor volle wenkbrauwen
Ook geobsedeerd door wenkbrauwen? 5 Dingen die je vooral niet moet doen

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE