Vlechten zijn hip. 15 Vlecht kapsels die jouw dag (en look) maken!

15 Vlecht kapsels die je dag in één keer goed maken. 15 Vlecht ideeën die een bad hair day omturnen in één van je meest glorieuze dagen van de week. 15 Hippe, romantische en coole kapsels kapselfoto’s. Vlecht erop los!

15 Vlechtkapsels
15 Vlechtkapsels. Fashion Show: Kristina Ti

Vlechten kunnen je dag (en je look) redden. Al met een paar kleine vlechtjes hier en daar in je haar los je niet alleen een bad hair day op, maar voeg je ook iets extra’s aan je haar toe. Vlechten hebben iets magisch, iets onweerstaanbaars. Je kunt ze gebruiken als kleine details, accessoires als het ware, of om er je kapsel vorm mee te geven.

Vlechten zijn op dit moment weer helemaal ‘fashion forward’. Celebs gaan momenteel op grote schaal voor vlechten en internet staat ‘bol’ van de tutorials. Maar eigenlijk is er niets nieuws aan. Vlechten zijn terug van niet-weggeweest, om het zomaar te zeggen. De afgelopen seizoenen, de afgelopen jaren, hebben we ze altijd wel op één of meerdere catwalks gezien.

Wij doken in ons archief en de haalden de beste vlechtkapsels van de afgelopen tijden tevoorschijn. Wij deden er zelf enorm veel inspiratie van op en lopen hier op de redactie tegenwoordig allemaal met vlechtjes rond. Kijk maar eens wat jij ermee kunt.

Deze mini-gids ‘vlecht kapsels’ beslaat maar liefst drie pagina’s. Vergeet niet om door te klikken naar de volgende pagina’s.

Vlecht kapsel 1: piekerig vlecht kapsel

Vlechtkapsels
15 Vlechtkapsels. Vlechten laag in de nek. Fashion Show: Viktor & Rolf

Laten we beginnen met dit nonchalante, gewild piekerige vlechtkapsel waarbij de vlechten als een krans om het hoofd liggen. Dit kapsel is vrij eenvoudig.

Maak een middenscheiding, vlecht het haar aan weerszijden van de scheiding, breng de vlechten achter de oren langs naar achteren waarbij ze elkaar laag in de nek kruisen. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Trek plukjes haar rond je gezicht los voor dat nonchalante en moderne gevoel. Ook van achteren mag het haar pieken.

Vlecht kapsel 2: ingevlochten knotje

Ingevlochten knotje met retro twist
15 Vlechtkapsels. Ingevlochten knotje met retro twist. Fashion Show: Cacharel

Dit vlechtknotje met een retro twist is superchic. Hier is het haar heel netjes naar achteren gebracht en vervolgens in een gevlochten knot verwerkt.

Vlecht kapsel 3: lage vlechtknotjes

Twee supernette vlechtknotjes
15 Vlechtkapsels. Twee supernette vlechtknotjes. Fashion Show: Miu Miu

Supergeraffineerd dit kapsel met twee superstrakke vlechtknotjes in de nek en met een zijscheiding die van achteren een middenscheiding wordt. Voor dit kapsel ga je heel netjes te werk en gebruik je veel product (een gel of een haarcrème) om elk haartjes op z’n plaats te houden.

Vlecht kapsel 4: vlecht als diadeem

Vlecht als diadeem
15 Vlechtkapsels. Vlecht als diadeem. Fashion Show: Antonio Marras
Vlecht als diadeem
15 Vlechtkapsels. Vlecht als diadeem. Fashion Show: Antonio Marras

Dit schitterende vlechtkapsel is tijdloos. Vlecht je haar overdwars langs je voorhoofd in zodat het als een diadeem rond je gezicht ligt. De haarband op deze foto is een extra maar hoeft niet. Je kunt het haar helemaal naar achteren toe vlechten.

Zoals je ziet, hoeft de vlecht niet perfect te zijn. Door het rommelige krijgt het geheel beweging, je zou er met een beetje fantasie bloemen of krullen in kunnen zien. Heel mooi is ook het contrast met de rest van het haar dat wel heel strak is getrokken.

Vlecht kapsel 5: flirterige zijvlecht

Een flirterige zijvlecht
15 Vlechtkapsels. Een flirterige zijvlecht. Fashion Show: Dsquared2

Een flirterig zijvlecht is altijd goed. Het haar op deze foto is heel los gevlochten en de vlecht zelfs is niet helemaal doorgetrokken tot het uiterste puntje van het haar, maar houdt zo’n vijf centimeter eerder op. En zien we daar niet ook een klein vlechtje aan de andere kant? Nogmaals, met vlechten is het vooral experimenteren! Alles mag en eigenlijk staat gewoon alles leuk!

Op de volgende pagina’s meer foto’s van vlechtkapsels!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS