Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapsels lente zomer 2016 | Kapsel trend. Heb jij je al aan corn row vlechten gewaagd?

Kapsel trend. Heb jij je al aan corn row vlechten gewaagd?

Geen celeb, topmodel of it-girl die zich er op dit moment niet aan waagt: corn …

cornrow-braids-05
Corn row vlechten met trash knot bij Valentino zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Geen celeb, topmodel of it-girl die zich er op dit moment niet aan waagt: corn row vlechten. Het is een haarstijl die helemaal terug is.

Wat zijn cornrow vlechten?

Cornrow vlechten zijn vlechten die je met een onderhandse vlechttechniek maakt en die als het ware banen door je haar trekken, vandaar de verwijzing naar de maïsstructuur. De vlechten zijn stoer, maar mogen ook best bij een chique outfit gedragen worden. Volgens ons kun je er zelfs mee naar een bruiloft, ook al zou je bij dit vlechtkapsel misschien eerder aan een Coachella-festival denken.

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als hét cornrow-kapsel. Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld alleen een kant van je haar invlechten en de rest los laten hangen. Je kunt ook twee kanten invlechten, met enkel twee vlechten of een heleboel vlechten zoals Zendaya voor de Paris Fashion Week had laten doen.

cornrow-braids-04
Zendaya met corn row vlechten (je ziet hoeveel haarproduct je moet gebruiken!), ph. Charlotte Mesman

Je kunt de vlechten ook boven op je hoofd laten samenkomen in plaats van dat je ze achter op je hoofd naar beneden toe uitvlecht tot twee losse vlechten. Zoiets zagen we bij Valentino. Daar kwamen de cornrow vlechten boven op het hoofd bijeen in een staart die vervolgens weer bewerkt werd met kleine vlechtjes en een soort dreadlocks voor een heerlijke trash look.

cornrow-braids-01
Corn row vlechten met trash knot bij Valentino zomer 2016, ph. Charlotte Mesman
cornrow-braids-03
Corn row vlechten met trash knot bij Valentino zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Maar wil je eenvoudig beginnen, ga dan voor een zijscheiding en maak dan aan weerszijden een cornrow vlecht die achter op je hoofd eindigt in een lange loshangende vlecht.

Hoe ga je te werk?

  1. Werk met niet al te schoon haar. Om het haar stugger te maken, kun je een droogshampoo of ‘hair dust’ gebruiken. Breng het product over de hele lengte van je haar aan. Poeder alleen dat gedeelte waar je op dat moment mee werkt. Houd ook een matte wax bij de hand om springende haartjes te tomen.
  2. Maak een strakke middenscheiding met de punt van je kam. Trek de scheiding helemaal door naar achteren zoals je dat ook voor twee (gewone) vlechten of staarten zou doen.
  3. Je haar is nu verdeeld in twee secties. Je begint nu met het invlechten van een kant.
  4. Neem een pluk aan de voorkant, verdeel die in drie plukken en vlecht de pluk door de strengen niet over elkaar maar ONDER elkaar door te brengen. Dit is dus die onderhandse vlechttechniek. Het vergt even wat oefening maar op zich is het niet moeilijk. Vlecht het haar naar achteren toe in. Telkens weer pak je er voor elke streng wat meer haar bij. Probeer daarbij vooral aan de zijkant van je hoofd mooie banen te maken.
  5. Heb je je haar helemaal tot achteren ingevlochten, dan laat je het loshangende gedeelte eindigen in een losse vlecht die je met een elastiekje vastzet.
  6. Doe nu de andere kant op dezelfde manier.
  7. Tot slot kun je er nog wat wax of lak overheen doen om te zorgen dat de haartjes mooi op hun plaats blijven zitten.

Op internet vind je veel tutorials die verder illustreren hoe je deze vlechten moet maken.

cornrow-braids-02
Corn row vlechten met hoge paardenstaart, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE