Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Zijn jouw nagels in vorm? Over veroudering van de nagels en nagelverzorging

Zijn jouw nagels in vorm? Over veroudering van de nagels en nagelverzorging

Nagellak biedt ons de gelegenheid om onze nagels te verstoppen onder een kleurig vernisje. Maar …

nagels-veroudering800
Nagelverzorging

Nagellak biedt ons de gelegenheid om onze nagels te verstoppen onder een kleurig vernisje. Maar wat gaat er onder de lak schuil? Hoe in vorm zijn jouw nagels?

De veroudering van nagels

Ook onze nagels krijgen met ‘aging’ (veroudering) te maken. In de loop van de tijd worden onze nagels dikker en kunnen ze verticale lijnen of zelfs ribbels gaan vertonen. In het algemeen gaat de veroudering van de nagels gelijk op met de veroudering van de rest van het lichaam. De conditie van de nagels is verder natuurlijk afhankelijk van externe en interne factoren zoals hormoonkwesties of een gebrekkig voedingspatroon.

Verzorging van de nagels

Zijn je nagels gezond, dan kun je de vroegtijdige veroudering ervan enigszins afremmen door ze goed te verzorgen. Een vette crème zorgt er niet alleen voor dat de nagels niet uitdrogen maar beschermt de nagels ook tegen invloeden van buitenaf. Verder is het natuurlijk van belang om te zorgen dat je lichaam in een algehele goede conditie is.

Breekbare of broze nagels

Breekbare of broze nagels kunnen ook bij jonge vrouwen voorkomen en hoeven niet per se met de veroudering van de nagels te maken te hebben. Breekbare nagels kunnen veroorzaakt worden door het contact met externe factoren (bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen) waardoor de nagel uitdroogt. In sommige gevallen moet de oorzaak in een gebrek aan ijzer of kalk gezocht worden.

Schimmel-/kalknagels

Een schimmelinfectie kan iedereen overkomen. Je kunt zoiets zomaar oplopen in het zwembad of de douche van de sportschool. Niets om je voor te schamen, maar wel iets om direct iets aan te doen. Raadpleeg je apotheker of huisarts maar blijf er niet mee rondlopen want dan kan het van kwaad tot erger worden. Schimmelnagels verkleuren en verdikken, kunnen soms zelfs groen of bruin worden en afbrokkelen. Wil je je nagels mooi, schoon en jong houden, pak dit soort kwaaltjes dan direct aan.

Voeding voor je nagels

Gezond leven (en gezond eten) is en blijft een eerste vereiste om je lichaam, en ook je nagels, in vorm te houden. Is je voedingspatroon niet uitgebalanceerd dan kan het nuttig zijn om het aan te vullen met voedingssupplementen (vooral mineralen en oligo elementen, dit zijn mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam voorkomen maar die we wel nodig hebben).

Nagellak en kunstnagels

Nagellak en kunstnagels kunnen een negatieve invloed op de conditie van de nagels hebben. Zo kan nagellak allergische reacties oproepen en kunnen kunstnagels tot schimmelinfecties leiden. Het is belangrijk om verantwoord met je nagels om te gaan en bij allergische reacties of schimmelinfecties het gebruik van nagellak of nepnagels te stoppen (ook al is de neiging soms dan juist groot om ermee door te gaan omdat je de allergische reactie of infectie wilt verbergen).

Nagels en gezondheid

We hebben al gezegd dat een gezond leven en een gezond voedingspatroon een positieve uitwerking hebben op je nagels. Andersom geldt ook dat de conditie van je nagels iets over gezondheid kan vertellen. Je nagels zijn een goede spion voor lichamelijke problemen. Zo kunnen bepaalde afwijkingen van de nagels iets zeggen over de werking van je schildklier, je hart en je longen en zal een dokter bij een consult ook vaak even naar je nagels kijken.

Conclusie

Om je nagels in goede conditie te houden (gezond, sterk en mooi!) is het van belang dat je gezond leeft, er een gezond eetpatroon op na houdt en je je nagels goed beschermt tegen externe factoren. Kortom, het is van belang om je nagels als een integraal deel van je lichaam te beschouwen en er de nodige aandacht aan te besteden.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE